-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Anne
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
İnternetten oyun indirmek harammidir diye az önce hocama sordum, aldigim cevap: ticaretini yapmayacaksan sahibi helal etmiyorsa haramdır bişey demiyorsa sana kalmış iyi düşünmen lazim
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Eğitim
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Bir insanın bahçesinde ürettiği domatesi 2 liraya değil de 10 lira gibi fahiş bir fiyata satıyor olması kimseye o domatesi çalma hakkı vermez. Domatesle, yazılım aynı şeydir. İkisi de emek sonucu elde edilir.
Siz gerçekten işin doğrusunu mu öğrenmek istiyorsunuz yoksa yapacağınız işe fetva mı arıyorsunuz? Yanlış anlamayın bunu ben size sormuyorum. Bu soruyu kendinize sorun. Ve kendinize dürüstçe cevap verin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci, Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tabiki de haram. Ücretini ödemeden kullanmak ne zaman doğru bir şey oldu ki? Biz önce kendimize bakalım ondan sonra firmaları eleştirelim pahalı satıyorlar falan diye.
Cubbeliahmetsohbetleri.com
Söylerken alim gibi, amel ederken cahil gibiyiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Şimdi sen CODMW3 buradan indirmez de gider 180 TL ye satın alırsan oda israf olur.
Steam'de 99 lira. Hatta ayın 22'sinde geleneksel kış indirimleri olacak. Daha da ucuzlayacak. Sen nerede gördün 180 lirayı! :D
Oyunlar pahalı değil kardeşim. Nereden satın alacağını bilene, hiç de pahalı değil.
.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
madalyon adlı üyeden alıntı
islam dinine göre haramdır diğer dinleri bilmiyorum. onların ateist olması günahını yok saymaz :D nasıl düşünmez olurlar öyle şeymi olur helal falan etmezler inançlı olsalar bile kim böyle bişeyi helal eder?
diğer dinler derken başka din de mi var ? Benim bildiğim tek din islam'dır.He hristiyanlık yahudilik filan diyorsan onlar birer inanç sistemidir.Dinimize göre haram demişsin fakat neden haram olduğunu da söylememişsin.Bu kadar kolay fetva vermek bile günah bununda farkındasındır umarım :) kolay gelsin
HELLYEAH - I dont care anymore
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
madalyon Ücretle satılan birşeyi satıcının izni olmadan dağıtmak (emek hırsızlığı) buna haram dediniz.Ücretli olan birşeyi bedava dağıtan kişinin verdiği link ile indirmek harama ortak olmak manasına da gelir mi ?
Bir de şöyle bir sorum olacak örnek olarak bir oyun veya film için orjinal cd'sini para verip aldım.Dolayısıyla benim oluyor ve ben satın aldığım birşeyi birilerine bedava dağıttım.Bu da mı haram oluyor ?
HELLYEAH - I dont care anymore