Bu kadar tantanadan sonra en azından emek harcanmış üretilmiş hazırlanmış bir şey bekliyorduk. Ben en azından bir tasarım bekliyordum iyi kötü bir çalışma var sanıyordum o bile yokmuş. Seçim üzeri kullanılıyor böyle şeyler, her şeyin üretimi açılışı seçime endeksleniyor. Bu seçim hesapta yokken birden ortaya çıktığı içinde bir bok üretmenin mümkünatı olmadığından böyle bir aracı alıp aha da ürettik bakın yerli otomobil bu diye ortaya çıkıyorlar. Milyonlarca insan ciddi ciddi şu arabayı birilerinin emek harcayıp tasarladığını ürettiğini sanıyorlar.
Ortada benzerlik değil, emek üretim tasarım ar-ge değil, hazır bir Amerikan arabası var, tutup aha da yerli arabamız bu prototip bu diye ortaya çıkarlarsa bizde haklı olarak güleriz.
Tekrar söylüyorum mesele benzeri olması değil, direk alıp üstüne folyo kaplayıp ürettik diye milleti keriz yerine koymaları. Mantıklı açıklaması yok bunun, aylardır hazırlık yapıyoruz çalışıyoruz diye anlatıyorlar aklı olan durup sormaz mı ulan ta ne zamandır çalışıyonuz yapa yapa alıp 2. el bir amerikan arabasına folyo mu kapladınız ? Devlet gücüyle bu ülkenin elinden gelen sadece bu mu yani ?
Kimse ilk modelin Mercedesle yarışmasını full donanımlı olmasını kusursuz sürtünmeye sahip olmasını falan zaten beklemiyor ki. İlk arabamız olacak, İranın yol almış haliyle ürettiği araçlar ortada dolayısıyla ondan iyi bir şey de olamayacak ama en azından bir emek verilmesi bir şeylerin yapılıyor deniliyorsa yapılması gerekir. Bunlar ise bize sadece yalan söylüyorlar.
Şu paylaştıkları aracın üzerinde, üzerinde oynanmış tampon ve farlar hariç yerli ve milli civata bile yok. Tasarım dedikleri tampon tasarımı mı ? Neyi üretmiş de hazırlamış ki prototip ürettik diye açıklama yapılıyor ? Seri üretimi yapılmış satılmış aracın prototipi mi olur Cadillac BLS lisanslarını aldık bunu üreteceğiz denir. Üzerinde çivi çakmadan bakın araç ürettik mi denir ?