lostyazilim
tr.link

Türkiye'de Ki Vergiler

23 Mesajlar 3.168 Okunma
lstbozum
tr.link

darkknightt darkknightt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1132
  • Beğeniler 72 / 318
  • Ticaret 1, (%100)
istanbul'daki ağrı'ya ağrı'daki istanbul'a karışmayacaksa ülkeyi eyaletlere bölmeniz lazım herkes verdiği vergiyi eyalet içinde değerlendirsin diye. önemli olan toplanan paraların adil bir biçimde dağıtılabilmesi. ağrıdaki adam verdiği vergi karşılığında cillop gibi yollar, kesilmeyen elektrik-su vs. ile karşılaşırsa benim vergim neden istanbul'daki köprüye gidiyor diye sormaz zaten.
devletin vergi politikasına gelince bir takım yanlışlar olduğu ortada. daha eline maaş geçmeden zaten vergi kesiliyor, ekmek alırken bir daha vergi. 1 yıllığına getirilen ötv yıllardır başa bela. benzindeki vergiden bahsetmeye gerek yok. tüm bunların dışında en önemli sıkıntı ise vergisini düzenli ödeyen mükelleflere herhangi bir kolaylık uygulanmazken, büyük miktarlarda vergi kaçıranlara ya birşey yapılmıyor ya da vergi affı vs. ile her türlü kolaylık sağlanıyor...
sterk

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Sky4Life Sky4Life www.satisdukkani.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgi İşlem Sorumlusu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** D**
  • Mesajlar 472
  • Beğeniler 127 / 229
  • Ticaret 7, (%100)
Bende bunu anlamam,

Çalışırsın Maaşından Gelir Vergisi,
Ekmek Alırsın Ondan KDV,
Televizyon Alırsın, Telefon Alırsın, Araba Alırsın, ÖTV,
TL Yüklersin, ÖİV,

Çalışanın bana verdiği paradan kesiyorsun, aldığım maldan kesiyorsun. E kardeşim, madem bu kadar vergi veriyorum. Vergilerimle köprü yapıldığını söylüyorsun, ama o köprüye gene para veriyorum. Elektriğe Tüketimim üstünden %50 Sistem Kullanım bedeli(Dağıtım Bedeliymiş) ödüyorum. En son heralde asgari ücret alanın elinde 50-100 tl gıda almak için para kalıyor. Hayırlı Olsun :).

(Hükümeti desteklerim, ama körü körüne değilim. Yanlışa yanlış, doğruya doğru demek lazım gelir. Yanlışını göstermediğin, söylemediğin her insana en büyük kötülüğü ilk sen yapıyorsun demektir.)
millertekadam

kişi bu mesajı beğendi.

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
SuatGülten , teşekkürler yaptırdık artık yapacak bir şey yok not edeceğim bir daha sigorta yaptığımda iletişme geçerim.
SuatGulten

kişi bu mesajı beğendi.

Inchredible Inchredible WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek front-end developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1130
  • Beğeniler 318 / 359
  • Ticaret 15, (%100)
Türkiyede yaşam çok pahalı stresli ve zor.

"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.
wmaraci
wmaraci

theharunuysal theharunuysal WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** U**
  • Mesajlar 1879
  • Beğeniler 596 / 202
  • Ticaret 19, (%95)
Daha oy kullanmadım ama kullanırsam da iktidar dan yana kullanırım denize düşen yılandan tutunur muş. Başka oy verilecek adam olmadığından ama iktidar da dememeli bence nasılsa her türlü kazanırım bas vergiyi ödesinler. İnsaf olması lazım bu kadar vergi vermemize rağmen dolar 3.5 ₺ madem bu kadar vergi veriyoruz neden gerideyiz ?

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Deprem vergisini hala ödeyen bir milletiz
Allah korusun deprem olunca o para nereye uçmuş göreceğiz

Çünkü toplanan para öyle böyle para değil araştırın görürsünüz
Çok fazla ve gereksiz vergiler veriyoruz giderler çok üretim yok istihdam yok insanlar yardımlara alıştırıldı o paralarda çalışandan kesiliyor

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

theharunuysal adlı üyeden alıntı

Daha oy kullanmadım ama kullanırsam da iktidar dan yana kullanırım denize düşen yılandan tutunur muş. Başka oy verilecek adam olmadığından ama iktidar da dememeli bence nasılsa her türlü kazanırım bas vergiyi ödesinler. İnsaf olması lazım bu kadar vergi vermemize rağmen dolar 3.5 ₺ madem bu kadar vergi veriyoruz neden gerideyiz ?

Yanlış anlama Oyunu şuna ver veya buna ver demek için yazmıyorum.

Ancak bir partiye rakip yok diye siz o partiye oy vermek zorunda hissetmeyin kendinizi.

Yaşın daha genç ama bir ideoloji, hayat felsefesi lazım insana insan olabilmesi için.

Bazen Herkesin evet dediğine çıkıp tek başına hayır diyebilmelisin. Şöyle bi söz var ;

"insanı ayakta tutan şey iskeleti değil sahip oldugu prensiplerdir" diye. Bence bu önemli. Hangi siyasi görüş olursa olsun ( ki bence siyasi görüş yalnızca insanları bölmek için var olan birşey. Mantığa sığar bir yanı bulunmuyor bana göre ) yaptığınız her işlemn mutlaka bir geri dönüşü bir bedeli olduğunu bilin.

Bugun Akparti %50 ile iktidar olmasıyla, %38'le iktidar olması arasında çok fark vardır. Baktıgın zaman her ıkı durumda da iktidar ancak sonuçlar aynı olmamaktadır, aynı olmayacaktırda.

Şöyle düşünün siz bir oylama yapsanız %51'le 49 olarak iki fikir ortaya çıksa siz o %49'u yok saymazsınız, sayamazsınız. Ama %95 ile %5 olsa siz o %5 i görmezden gelirsiniz. Oysa ki her iki durumda da çoğunluk sizin elinizdedir ama ilk seçenekte hep bi tedirgin ve kontrol altında olursunuz. Diğer seçenekte ise, ben benim demeye başlarsınız.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

zexon zexon WV Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 101 / 128
  • Ticaret 3, (%100)
'Osurugumuzu duysalar onada para alacaklar.' bu tur konularda hep aklima gelen halk sozudur. :) Bagiriyom duymuyorlar cagiriyom gelmiyorlar.. Yapacak hicbir sey yok Allah devletin yoklugunu vermesin diyip icerlenerek gecelim

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Sigorta çok çıkmış da ona şaşırdım.

Teveccuh Teveccuh Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek CEO
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** Ç**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 0 / 343
  • Ticaret 2, (%100)
Abi. İnanın ki devlet, milletini soyuyor gibi bir düşünce oluştu. Yeni ev aldık çok şükür. 7 bin tl tapu işlemi yapıldı. 7 bin tl nedir ya? Yuh.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al