-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
S** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
istanbul'daki ağrı'ya ağrı'daki istanbul'a karışmayacaksa ülkeyi eyaletlere bölmeniz lazım herkes verdiği vergiyi eyalet içinde değerlendirsin diye. önemli olan toplanan paraların adil bir biçimde dağıtılabilmesi. ağrıdaki adam verdiği vergi karşılığında cillop gibi yollar, kesilmeyen elektrik-su vs. ile karşılaşırsa benim vergim neden istanbul'daki köprüye gidiyor diye sormaz zaten.
devletin vergi politikasına gelince bir takım yanlışlar olduğu ortada. daha eline maaş geçmeden zaten vergi kesiliyor, ekmek alırken bir daha vergi. 1 yıllığına getirilen ötv yıllardır başa bela. benzindeki vergiden bahsetmeye gerek yok. tüm bunların dışında en önemli sıkıntı ise vergisini düzenli ödeyen mükelleflere herhangi bir kolaylık uygulanmazken, büyük miktarlarda vergi kaçıranlara ya birşey yapılmıyor ya da vergi affı vs. ile her türlü kolaylık sağlanıyor...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Sorumlusu
-
-
Ad Soyad
R** D**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Bende bunu anlamam,
Çalışırsın Maaşından Gelir Vergisi,
Ekmek Alırsın Ondan KDV,
Televizyon Alırsın, Telefon Alırsın, Araba Alırsın, ÖTV,
TL Yüklersin, ÖİV,
Çalışanın bana verdiği paradan kesiyorsun, aldığım maldan kesiyorsun. E kardeşim, madem bu kadar vergi veriyorum. Vergilerimle köprü yapıldığını söylüyorsun, ama o köprüye gene para veriyorum. Elektriğe Tüketimim üstünden %50 Sistem Kullanım bedeli(Dağıtım Bedeliymiş) ödüyorum. En son heralde asgari ücret alanın elinde 50-100 tl gıda almak için para kalıyor. Hayırlı Olsun :).
(Hükümeti desteklerim, ama körü körüne değilim. Yanlışa yanlış, doğruya doğru demek lazım gelir. Yanlışını göstermediğin, söylemediğin her insana en büyük kötülüğü ilk sen yapıyorsun demektir.)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
front-end developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Türkiyede yaşam çok pahalı stresli ve zor.
"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Daha oy kullanmadım ama kullanırsam da iktidar dan yana kullanırım denize düşen yılandan tutunur muş. Başka oy verilecek adam olmadığından ama iktidar da dememeli bence nasılsa her türlü kazanırım bas vergiyi ödesinler. İnsaf olması lazım bu kadar vergi vermemize rağmen dolar 3.5 ₺ madem bu kadar vergi veriyoruz neden gerideyiz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Deprem vergisini hala ödeyen bir milletiz
Allah korusun deprem olunca o para nereye uçmuş göreceğiz
Çünkü toplanan para öyle böyle para değil araştırın görürsünüz
Çok fazla ve gereksiz vergiler veriyoruz giderler çok üretim yok istihdam yok insanlar yardımlara alıştırıldı o paralarda çalışandan kesiliyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
theharunuysal adlı üyeden alıntı
Daha oy kullanmadım ama kullanırsam da iktidar dan yana kullanırım denize düşen yılandan tutunur muş. Başka oy verilecek adam olmadığından ama iktidar da dememeli bence nasılsa her türlü kazanırım bas vergiyi ödesinler. İnsaf olması lazım bu kadar vergi vermemize rağmen dolar 3.5 ₺ madem bu kadar vergi veriyoruz neden gerideyiz ?
Yanlış anlama Oyunu şuna ver veya buna ver demek için yazmıyorum.
Ancak bir partiye rakip yok diye siz o partiye oy vermek zorunda hissetmeyin kendinizi.
Yaşın daha genç ama bir ideoloji, hayat felsefesi lazım insana insan olabilmesi için.
Bazen Herkesin evet dediğine çıkıp tek başına hayır diyebilmelisin. Şöyle bi söz var ;
"insanı ayakta tutan şey iskeleti değil sahip oldugu prensiplerdir" diye. Bence bu önemli. Hangi siyasi görüş olursa olsun ( ki bence siyasi görüş yalnızca insanları bölmek için var olan birşey. Mantığa sığar bir yanı bulunmuyor bana göre ) yaptığınız her işlemn mutlaka bir geri dönüşü bir bedeli olduğunu bilin.
Bugun Akparti %50 ile iktidar olmasıyla, %38'le iktidar olması arasında çok fark vardır. Baktıgın zaman her ıkı durumda da iktidar ancak sonuçlar aynı olmamaktadır, aynı olmayacaktırda.
Şöyle düşünün siz bir oylama yapsanız %51'le 49 olarak iki fikir ortaya çıksa siz o %49'u yok saymazsınız, sayamazsınız. Ama %95 ile %5 olsa siz o %5 i görmezden gelirsiniz. Oysa ki her iki durumda da çoğunluk sizin elinizdedir ama ilk seçenekte hep bi tedirgin ve kontrol altında olursunuz. Diğer seçenekte ise, ben benim demeye başlarsınız.
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ogrenci
-
-
Ad Soyad
A** M**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
'Osurugumuzu duysalar onada para alacaklar.' bu tur konularda hep aklima gelen halk sozudur. :) Bagiriyom duymuyorlar cagiriyom gelmiyorlar.. Yapacak hicbir sey yok Allah devletin yoklugunu vermesin diyip icerlenerek gecelim
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Sigorta çok çıkmış da ona şaşırdım.
Teveccuh
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Abi. İnanın ki devlet, milletini soyuyor gibi bir düşünce oluştu. Yeni ev aldık çok şükür. 7 bin tl tapu işlemi yapıldı. 7 bin tl nedir ya? Yuh.