lostyazilim

Zihnini yormak isteyenleri konuya davet ediyorum

11 Mesajlar 1.656 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Juzk Juzk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 1197
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 66, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Üniversite de bu dönem aldığım derslerden birinde bir hocamız vize için 2 soru iletti bunları 3 gün içerisinde internet üzerinden cevaplamamızı söyledi.Sınav bu evet buraya kadar çok kolay gözükebilir.Ancak gerçekten zor bir bölüm ve hocalarıda ciddi anlamda söylüyorum üst klasmanda sayılabilecek hocalar.Soruya yönelik sizlerinde düşüncelerinizi bekliyorum.
Kesinlikle ve kesinlikle sadece farklı görüşleri,farklı bakış açılarını yakalamak için soruyorum.

NOT : YAŞANMIŞ BİR OLAYDIR.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
Hocam sayende boş vakitlerimde eğlenebileceğim bilmecem oldu. Teşekkür ederim en kısa zamanda bilmeceyi ayrıntılı olarak inceleyeceğim :D

Dijiseo Dijiseo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Copywriter
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 1159
  • Beğeniler 394 / 299
  • Ticaret 17, (%94)
Eğer ki orada bulunan diğer kişiler onun öleceğini ispatlarsa yani keyfi öldürülmediğini ispatlarsa ben ceza vermezdim.

Ancak kanıtlanmadı diyelim bu sefer kaptan hariç diğerlerine daha az ceza verirdim çünkü burada emir kulu diyebiliriz.

Hukuk mu okuyorsunuz hocam?

Juzk Juzk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 1197
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 66, (%100)

ASametYildirim adlı üyeden alıntı

Hocam sayende boş vakitlerimde eğlenebileceğim bilmecem oldu. Teşekkür ederim en kısa zamanda bilmeceyi ayrıntılı olarak inceleyeceğim :D

Hocam aslında yaşanmış bir olay gerçekten.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Yemek yiyeyim göz atayım buna tam adamına sordun.

mjr2018 mjr2018 Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek yazılımcı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 93
  • Beğeniler 1 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
vikipediada "İyi en fazla faydayı sağlayandır" diyor. ölmek üzere olan biri refleks olarak yaşamak için herşeyi yapar. iki kişi boğulurken birinin diğerini aşşağı itip kendini kurtarması gibi. kalan yemeği bitirmeye çalışır, diğerlerine saldırmaya çalışır, en iyi ihtimalle hastalık yayarak diğerlerine zarar verebilir. gizli olarakta, onun ölmesi yemek paylaşımında diğerlerinin yaşama şansını arttırır. ne zaman kurtarılacaklarını bilmiyorlar sonuçta.

hsntngr hsntngr Kontör at Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)
Olaya hukuki yönden bakarsanız, kanunda zorunluluk hali olarak düzenlenen bir durum var meşru müdafa içerisinde düzenleniyor;
TCK 25-2
Gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşulu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.

Bu sadece bizim kanunlarımızda değil diğer kanunlarda da vardır. Eğer bu kişilerin başka hiç bir kurtuluş olanağı yok ise örnekte olduğu gibi böyle olaylar dahi bu madde kapsamında değerlendirilebiliyor.

Olaya faydacılık yönünden bakarsanız, evet yamyamlık insanlık dışı bir eylem ancak burada olağan hayatın dışında bir durum söz konusu, denizceler son ana kadar ahlaki eylemlerini devam etmişler, yemekleri bitse dahi günlerce aç kalmışlar. Bu noktadan sonra yaptıkları eylem tamamen olayın getirdiği zorunluluktan ileri geliyor. Keza bu kişilerin iradeleri de bu yönde. Herhangi bir suç işleme kasıtları yok sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bu yüzden olağanüstü şartlar gereği yaptıkları bu fiile ahlaki olarak izin verilebilir.

imsomnia imsomnia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek web developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 37 / 37
  • Ticaret 0, (%0)
Bunun filmi var çok güzel bir film sonunda yazıldığı gibi adama para teklif ediyorlar fakat karşı gelerek itirafçı oluyor

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Su almadıkları kesin mi? Ortalama bir insan su içmeden 6 7 gün yaşayabilir. Yukarıdaki yazıya göre 8 günu geçkin bir süredir susuz kalmış herkes lakin ne hikmetse kimseye bir şey olmamış. Güneşi sıcaklığı denizin ortasındaki sürekli ter ile su kaybını varsayarsak su içmemeleri pek olağan durmuyor. Kaldi ki deniz suyu içse bile çocuk litre litre içtiğini sanmıyorum. 2 3 avuç içmistir.

1-Cocugun deniz suyuyla öldüğunden emin miyiz? Adli tıp cesedi buldu mu? Bulamamıştir diye tahmin ediyorum

2- Az miktarda bir su vardı da herkese yetmeyince bu çocuga verilmedi haliyle çocuk deniz suyu içmeye mi yöneldi?

3-) ölmekte olan bir insan neden öldürülür? Filika da tutsalar yardim ekibi gelince cesedi taşısalar 3ü de bu sorumluluktan kurtulur adli tıp inceleme yapar ve sonucu ortaya koyar.

4-) Zaten bir ailesi yok yetim diye dikkat çekmez arayani soranı olmaz diye öldürülmek mi istendi?

Şahsen olayın hukuki boyunu bir kenara bırakacak olursak. Kesinlikle maktül lehine bir karar verirdim. Sebebi ne olursa olsun bir insanı öldürmek suçtur. Emri verene en yüksek cezayı itirafçıya indirimli cezayı diger susana da yüksek bir ceza verirdim. Olay benim neznimde böyle cözülurdü

darkknightt darkknightt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1132
  • Beğeniler 72 / 318
  • Ticaret 1, (%100)
3 kişi hayatta kalmış 1 kişi feda edilmiş, bu durumda sorun yok; miçoya Allah rahmet etsin, kalanları da vicdanına brakmak en büyük ceza zaten.
bu arada turp konservesi oluyor muymuş? :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al