Su almadıkları kesin mi? Ortalama bir insan su içmeden 6 7 gün yaşayabilir. Yukarıdaki yazıya göre 8 günu geçkin bir süredir susuz kalmış herkes lakin ne hikmetse kimseye bir şey olmamış. Güneşi sıcaklığı denizin ortasındaki sürekli ter ile su kaybını varsayarsak su içmemeleri pek olağan durmuyor. Kaldi ki deniz suyu içse bile çocuk litre litre içtiğini sanmıyorum. 2 3 avuç içmistir.
1-Cocugun deniz suyuyla öldüğunden emin miyiz? Adli tıp cesedi buldu mu? Bulamamıştir diye tahmin ediyorum
2- Az miktarda bir su vardı da herkese yetmeyince bu çocuga verilmedi haliyle çocuk deniz suyu içmeye mi yöneldi?
3-) ölmekte olan bir insan neden öldürülür? Filika da tutsalar yardim ekibi gelince cesedi taşısalar 3ü de bu sorumluluktan kurtulur adli tıp inceleme yapar ve sonucu ortaya koyar.
4-) Zaten bir ailesi yok yetim diye dikkat çekmez arayani soranı olmaz diye öldürülmek mi istendi?
Şahsen olayın hukuki boyunu bir kenara bırakacak olursak. Kesinlikle maktül lehine bir karar verirdim. Sebebi ne olursa olsun bir insanı öldürmek suçtur. Emri verene en yüksek cezayı itirafçıya indirimli cezayı diger susana da yüksek bir ceza verirdim. Olay benim neznimde böyle cözülurdü