Google+ tutmayabilir gibi yorumlar yapılmış, haklı olabilirsiniz tabi ama google+'nın 1 sene öncesine baksanız bile değişimi fark edebilirsiniz.Türkiye'de pek kullanan yok bu aşikar ama sürekli artıyor.

Google’ın geliştirdiği sosyal ağ Google+ geçtiğimiz yıllara göre kullanımını yüzde on oranında arttırdı. Bu artışın sebebi hangi ülkeler diyecek olursak da, sürpriz ülkeler listenin başında bulunuyor. Facebook’a rakip olması için google+’ı geliştiren Google’ın bu amacına her ne kadar şimdilik gülünse de google+ kullanıcı sayısını yüzde 59’a çıkardı.

Google+’ın bu kadar yükselmesini sağlayan ülkeler ise görünüşe göre üçüncü dünya ülkeleri gibi görünüyor. Google’ın sosyal ağı Google+ en fazla Endonezya’da kullanılıyor. Endonezya’yı takip eden ülkeler arasında Hindistan, Filipinler, Brezilya ve Suudi Arabistan bulunuyor.

Türkiye Nerede?

Hiç uzatmadan, Türkiye bu listede bulunmuyor. Yapılan bir araştırma sonucunda “Hangi sosyal ağı kullanıyorsunuz?” sorusuna 16 ve 64 yaş arasındaki internet kullanıcıları yanıt verdi. Ankete göre uygulamayı en çok kullanan ülkelerin oranı yüzde altmış beş ile yetmiş beş arasında değişiyor. Tıpkı bizim ülkemiz gibi Çin de bu listede yer almıyor.

Türkiye’de gelişmesi gereken pek çok platform olduğu göz önüne alındığında, google+’ın kullanıcı listesine girmemesi oldukça normal karşılanıyor.

Google yeni algoritmalarını Google plusta yapılan +1lere yönlendirmesiyle birlikte Google plus’ın kullanıcı sayısını arttırdığı düşünülüyor.

(10 Haziran 2014)


Şu da var, twitter'ın ilk 2-3 senesiyle şuanki halini bir kıyaslayın, aynı şekilde facebook'un.Twitter medyanın kullanması ve TV'lerde kendi adreslerini vermeleriyle tavan yaptı.Kıyaslama yapmıyorum tabi ama google'ın sosyal medya kanalı, google peşini bıraksaydı bu işin google buzz'dan sonra peşini bırakırdı diye düşünüyorum.Tabi size kalmış.Buradan google+'nın reklamını yapma amacım yok sadece size fikir vermek istedim, imkanım olsa emin olun direk ben atlıcam maalesef imkanım yok.Zaten amaç beyin fırtınası yapmak, gerisi size kalmış :)