Türkiye de kitap okuma oranı yok denecek kadar (Binde 1 oranında gibi bir rakam ). Hatta öyle ki Türkiye de kitap basımı yılda 6 bin civarı ( Ders Kitapları Hariç )
Japonya da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa da 7, Türkiye de ise yılda 12 bin 89 kişiye 1 kitap düşmekte.
Hal bu olunca aklıma bir proje geldi ( Daha önce çıktımı bu tarz proje bilmiyorum ). Sistem e ticaret üzerinde insanlara kitap okumayı sevdirmek. Ayrıca kitap üzerinden de para kazanmak. Nasıl mı? Sistem 3 şekilde yürüyecek;
1. Sistemde 2. el okumuş veya okumamış kitaplarını farklı insanlara da okutmak. Üye olduktan sonra elinizde olan kitabınızı siteye koyuyorsunuz. Belli bir ücret veya sistemin belirlediği ücretle satış yapabileceksiniz. 2. El kitaplarınızı bu şekilde elden çıkarabileceksiniz.
2. Sistemde eğer para kazanmadan, gönüllü olarak diğer insanlarda kitap okusun diyorsanız ücretsiz olarak da satabileceksiniz ( Kargo ücreti ise bizden olacak ) 2. Sistemi şu şekilde düşündüm. Sitede normal satış olacak. Ayrı olarak bir kategori de de kitapları ücretsiz olarak satışını yapacak.
3. Sistem de 10 veya 12 yaş altı çocuklara ücretsiz kitap gönderimi. Tüm masraflar ücretsiz olacak. Bu gönderimler yarıyıl ve yaz tatillerinde aktif olacak.
Aslında aklımda direk tüm kitapları ücretsiz satışını yaparak, kitap okumayan insanlara kitap okutmaya çalışmaktı. Gönüllü insanlar sisteme kayıt olarak satabilecekti. Hemde bu satışlarda ücretsiz kargo imkanı sağlamaktı. Ama iş için sponsor bulmak lazım.
Bu şekliyle proje nasıl? Sizce Türkiye de kitap okuma oranı değişir mi?
Rafa Kaldırdım Zaten Bu Tarz Projeyi kitapbu.org Sitesi Yapmış