Önemli olan beğeni sayısı değil. Bazı sayfalar var 10k beğeni almış. Ama her paylaşım yüzlerce yorum alıyor, onlarca kişi paylaşıyor, beğeniyor. Sizin sayfanın gönderi erişimi 40k ama etkileşim çok çok az. Bu haliyle beğeni çekilmiş sayfalara benziyor. Ben bir ara 100k beğeni almıştım bir sayfa için. Amacım beğeni sayısının çokluğunu görenlerin sayfayı beğenmelerini sağlamaktı :) Ama fake hesaplar bile olsa yinede en az %20 oranında bir etkileşim oldu. Hesaplar sahtede olsa, adam en azından bi girip çıktığında gönderileri görüp, hoşuna gidenlere yorum atıp beğenmiş olmalı.
Sizin sayı baya az. O yüzden 200 - 250 TL arası bi değeri var bana göre.
Kaç sene emek verdiğiniz falan önemli değil. Ne kadar çok yorum, beğeni, paylaşım varsa o kadar değerli.
-200 TL hesabını ben şöyle yaptım:
40bin kişiden 6500ü etkileşimde bulunmuş. Site linkini paylaşsan, bunların 3de biri siteye girse, siteye günde ortalama 300 falan ziyaretci çekmiş olursun.
Bu etkileşimle ayda da 9- 10k arası bir hit almış olursun.
200 - 250TL bir masrafla, hitimizi Facebook olmadan, SEO çalışmaları, ufak reklamlar vs ile ayda 10k artırabileceğimizi düşünüyorum. O yüzden bu çalışmaya denk gelen mebla neyse sayfanın ederide odur.
Yani kısacası, bu Facebook sayfası web sitemize aylık ne kadar hit getirebiliyorsa, aynı hiti Facebook harici kaynaklarla kaç paraya malediyorsak, sayfanın değeride odur. Şuan için de sayfanın değeri 10k ziyaretci masrafına denktir.
İnşallah biri anlar yazdığımı :) Sabahın beşinde anca bu kadar.
Sizin sayı baya az. O yüzden 200 - 250 TL arası bi değeri var bana göre.
Kaç sene emek verdiğiniz falan önemli değil. Ne kadar çok yorum, beğeni, paylaşım varsa o kadar değerli.
-200 TL hesabını ben şöyle yaptım:
40bin kişiden 6500ü etkileşimde bulunmuş. Site linkini paylaşsan, bunların 3de biri siteye girse, siteye günde ortalama 300 falan ziyaretci çekmiş olursun.
Bu etkileşimle ayda da 9- 10k arası bir hit almış olursun.
200 - 250TL bir masrafla, hitimizi Facebook olmadan, SEO çalışmaları, ufak reklamlar vs ile ayda 10k artırabileceğimizi düşünüyorum. O yüzden bu çalışmaya denk gelen mebla neyse sayfanın ederide odur.
Yani kısacası, bu Facebook sayfası web sitemize aylık ne kadar hit getirebiliyorsa, aynı hiti Facebook harici kaynaklarla kaç paraya malediyorsak, sayfanın değeride odur. Şuan için de sayfanın değeri 10k ziyaretci masrafına denktir.
İnşallah biri anlar yazdığımı :) Sabahın beşinde anca bu kadar.
Hocam detaylı bilgilendirme icin tesekkur ederim.
Bu hesaba gore ikinci olarak sundugum cekim yaptirilan sayfanin getirisi cok daha yuksek ve inorganik olmasina ragmen sirf bu istatistiklerle cok daha yuksek meblalara satilabilir ve kandirmaya acik görünüyor; anlatmak istedigim tam olarak buydu ;)
250-300 arası ederi var kardeşim.
Vakit ayirdigin icin tesekkur ederim hocam, sanırım en son yapmak isteyecegim islerden biri olur bu fiyatlarla satmak; Allah düşürmesin :)
Hocam alakasız olucak ama bilmenizi istedim '' Türk Fotoğrafçılar'' adlı sitesinizde Norton bu uyarıyı veriyor.
Uyarınız icin tesekkur ederim, site yeni olduğu icin sanirim bu hatayi aliyoruz; zamanla duzelmez ise tekrar bastan kontrolleri gerceklestirebiliriz.