Barış Ayar adlı üyeden alıntı

İyi bir reklam sonrası tutma şansı var ama şunu da göz önünde bulundurmak lazım.

1. Seçenek: Okunma sayısına IP filtresi vs. uygulamazsınız. Bu durumda site botların işgali altında olur. Herkes haksız kazanç sağlama çabası içine girer.

2. Seçenek: Okunma sayısına IP filtresi vs. uygularsınız. Bu durumda bahsettiğiniz fiyat bana göre komik bir rakam olur. Bu şekilde bir filtreyle de bir makale taş çatlasın zaten 15-20 bin okunma sayısına ulaşır. 15-20 lira içinde webmasterların oturup makale yazacağını düşünmüyorum. Diyebilirsiniz 5-10 liraya makale yazanlar var diye ama onlarda peşin paraya çalışıyorlar sonuçta. Yapacağınız sitede belkide makalesi 5-6 yılda 10.000 okunmaya ulaşacak. Genel olarak bloglara veya paylaşım sitelerine baktığınız zaman -normal koşullarda- bir yazı filtresiz olduğu halde 10.000 okunma sayısına ulaşamıyor. Siz bir de filtre uygulamayı düşünüyorsunuz.

Bu durumlarda nasıl bir çözüm öneriniz var?

Kişisel fikrim: Uğraşmaya değmez. Beklenen ilgiyi sağlayacağınızı düşünmüyorum.

Hocam haklısınız. Peki hit olayını kaldırıp makale yazım sitesi yapsak webmasterlar makalelerini paylaşsa ve kurallara uyan makalaleri onaylasak nasıl olur? Bu konuda makale başına nasıl bir ücret vermemiz gerekiyor.