Neredeyse Türkiye Cumhuriyeti'ne internet geldiğinden bu yana web tasarım ilgimi çekmiştir. Fakat, sanırım meslek sahibi olmam ve işimin olması nedeniyle çok fazla üzerine düşememiştim. Bir de insanlar ile uğraşmaktan zaten sıkıldığım için, zevk aldığım bir alanda insanlar ile uğraşmak bana cazip gelmemişti açıkçası. ASP ve HTML öğrendikten sonra bu işi yavaşlattım. 2004 yılında Vikipedi ile tanıştım. Kendimi geliştirmeme çok faydası oldu. Bu süre içerisinde ücret karşılığında makale yazıldığını elbette biliyordum ancak istekler nedeniyle çok fazla ilgimi çekmiyordu. Yaklaşık 1,5 aydır web site içeriği ve web tasarım konularına tekrar başladım. Çok hızlı olan gelişmeleri takip edemiyorum diyerek 2005 yılında bıraktığım web tasarım ve Türkçe içerik geliştirmenin, aslında o tarihten bu yana o kadar da gelişmediğini üzülerek gördüm. Neyse bu kadar boşboğazlık yeter sanırım.
Yani şunu kabul ediyorum ve arkadaşlarım, eşim ile bu konuyu tartıştığımda da; Türkiye'de internette içerik denildiğinde akla ansiklopedik içerik gelmediğini, gelse bile kimsenin maddenin tamamını okumadığını kabul ediyorum. Artık endemik türler arasına giren, makale okur-yazarları arasında bulunduğumu da biliyorum. Fakat merak ettiğim konu şu;
Özellikle bir çok webmaster sitesinde ve internet üzerinde çokça, ücret karşılığı makale yazanları görüyorum. Hatta bunlardan birisine de deneme amaçlı üye oldum. Bir kaç makale yazdım. Yahu, Allah'ınızı severseniz, gazete yazarı olduğunu söyleyenler bile bu makale yazma işine girdikleri, hatta *** sitesinde bir ilanda gördüğüm kadarıyla bir ayda 4.000-5.000 makale teslim ettiğini açıklayanlar bulunduğu halde, bu içerik nerede? Ben mi göremiyorum? Ben siteme makale yazacağım zaman, Türkçe içerik neden bulamıyorum. Bu makale isteklerinin tamamı haber, moda ve teknoloji üzerine mi? Böyle ise bile; örneğin teknoloji konusunda önemli bir konu olan Veri hızı birimleri hakkında bilgiyi bile Türkçe olarak neden geniş kapsamlı bulamıyorum?
Herkes yazdırdığı makalelerden memnun sanırım. Yanlış anlaşılma olmasın, kendi siteme zor makale yetiştiriyorum ve kimseden bir şey istediğim yok. Fakat, neden durum böyle inanın anlamakta zorlanıyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.