lostyazilim

Bu Kadar Makale Yazarına Rağmen, Türkçe İçerik Nerede?

28 Mesajlar 2.963 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Neredeyse Türkiye Cumhuriyeti'ne internet geldiğinden bu yana web tasarım ilgimi çekmiştir. Fakat, sanırım meslek sahibi olmam ve işimin olması nedeniyle çok fazla üzerine düşememiştim. Bir de insanlar ile uğraşmaktan zaten sıkıldığım için, zevk aldığım bir alanda insanlar ile uğraşmak bana cazip gelmemişti açıkçası. ASP ve HTML öğrendikten sonra bu işi yavaşlattım. 2004 yılında Vikipedi ile tanıştım. Kendimi geliştirmeme çok faydası oldu. Bu süre içerisinde ücret karşılığında makale yazıldığını elbette biliyordum ancak istekler nedeniyle çok fazla ilgimi çekmiyordu. Yaklaşık 1,5 aydır web site içeriği ve web tasarım konularına tekrar başladım. Çok hızlı olan gelişmeleri takip edemiyorum diyerek 2005 yılında bıraktığım web tasarım ve Türkçe içerik geliştirmenin, aslında o tarihten bu yana o kadar da gelişmediğini üzülerek gördüm. Neyse bu kadar boşboğazlık yeter sanırım.

Yani şunu kabul ediyorum ve arkadaşlarım, eşim ile bu konuyu tartıştığımda da; Türkiye'de internette içerik denildiğinde akla ansiklopedik içerik gelmediğini, gelse bile kimsenin maddenin tamamını okumadığını kabul ediyorum. Artık endemik türler arasına giren, makale okur-yazarları arasında bulunduğumu da biliyorum. Fakat merak ettiğim konu şu;

Özellikle bir çok webmaster sitesinde ve internet üzerinde çokça, ücret karşılığı makale yazanları görüyorum. Hatta bunlardan birisine de deneme amaçlı üye oldum. Bir kaç makale yazdım. Yahu, Allah'ınızı severseniz, gazete yazarı olduğunu söyleyenler bile bu makale yazma işine girdikleri, hatta *** sitesinde bir ilanda gördüğüm kadarıyla bir ayda 4.000-5.000 makale teslim ettiğini açıklayanlar bulunduğu halde, bu içerik nerede? Ben mi göremiyorum? Ben siteme makale yazacağım zaman, Türkçe içerik neden bulamıyorum. Bu makale isteklerinin tamamı haber, moda ve teknoloji üzerine mi? Böyle ise bile; örneğin teknoloji konusunda önemli bir konu olan Veri hızı birimleri hakkında bilgiyi bile Türkçe olarak neden geniş kapsamlı bulamıyorum?

Herkes yazdırdığı makalelerden memnun sanırım. Yanlış anlaşılma olmasın, kendi siteme zor makale yetiştiriyorum ve kimseden bir şey istediğim yok. Fakat, neden durum böyle inanın anlamakta zorlanıyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
brown Nuggets ART

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
reklam

Yusufberki Yusufberki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 11 / 39
  • Ticaret 28, (%96)
Kesinlikle haklısınız hocam her tarafta makale yazar ve alıcıları dolu dolu var. Yazılan bu içerikler bu kadar fazla ve bu kadar özgün ama hala gerektiğinde aradığımızı bulamayabiliyoruz.

Youtube: Kod Dershanesi

Agora Agora Engin denizler Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 36 / 108
  • Ticaret 26, (%100)
görülüyor ki,

makale yazan bir insan 20 kategoride yazabiliyor. bir insan nasıl 20 kategoride uzman olabilir, bilgi sahibi olabilir? mümkün mü? ülkemizde mümkün.

bakın tek kategoride sınırladım kendimi. sağlık sektöründe okurlara bir şeyler kazandıracak seviyede görüyorum kendimi. mesleğim gereği iyi çalışmalara imza atabilirim ama diğer dallar sadece hobi benim için. benden çok daha iyi yapabilecek insanlar vardır bu konularda.

dediklerinizde haklısınız. herkes uzman olduğu tek alana yoğunlaşmalı. dallandırıp, budaklandırmamalı.

Yusufberki Yusufberki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad Y** Y**
  • Mesajlar 305
  • Beğeniler 11 / 39
  • Ticaret 28, (%96)

Agora adlı üyeden alıntı

bakın tek kategoride sınırladım kendimi.

Zaten olması gerekende bu değil mi? Bir kategoride olursunuz üç kategoride olursunuz ama yazılabilecek her konuda profesyönel bir makale yazamazsınız. Kimse yazamaz. Yazarsa da: dili güzel, seo uyumluluğu çok iyi, ama aranılan bilgiyi vermez - yanlış verir. Makale satıcıları uzman oldukları konularda yazma, makale alıcıları ise alacakları konunun uzmanından içerik temin etmeye dikkat etmeli bence.
Nuggets

kişi bu mesajı beğendi.

Youtube: Kod Dershanesi
wmaraci
wmaraci

kalbimomer kalbimomer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** M**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 5 / 7
  • Ticaret 2, (%100)
Bir kısmı yazınızda haklısınız hocam :)

Sebep olarak; İnsanlar günlük 10 veya 20 tl makaleden para kazanmak isterler. Hazır para olmasının yanı sıra 200 kelimelik seo uyumlu olması site sahipleri için yeterli olmaktadır. Bu bakımdan dolayı makalenin 500 kelimelik yazı yazılması fazla okunmaması ile yazı başına da ücreti fazla olmaktadır.

Bu maddeler oldukça ne yazık ki detaylı ve geniş yazıların bulunması zor olacaktır.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Sonra yazdıklarınız doğrultusunda, bir şeyleri doğru yazdığınızı düşünmüştüm ama muhtemelen amacınız reklam.

Durgun sular derin akar.

kalbimomer kalbimomer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** M**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 5 / 7
  • Ticaret 2, (%100)
Piyasa bu şekilde çalıştığından dolayı ve makul ücretler bulunması ile makalaler yazılmaktadır. İstemiş olduğunuz gibi makalelerin yazılmasında profesyonel makale yazarları ile çalışmanız gereklidir.

Saygılarımla;

Sueda Sueda WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / K
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 550
  • Beğeniler 223 / 118
  • Ticaret 25, (%100)
Uzmanı olmadığın konuda makale yazarsan kaliten düşer. Nokta.
Nuggets

kişi bu mesajı beğendi.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Buyrun bir makale örneği :)

İbni Sina’nın, Türkiye’nin en akıllı kişilerinden bir tanesi desek belki doğru olur. Öylesine araştırmayı seven ve o kadar çok konu üzerine kendini uzmanlaştırmış ki anlatmak mümkün değil. İbni Sina Kimdir diye sorarsanız, bir fizikçi olarak ta kabul edebilirsiniz veya isterseniz bir kimyager. Hatta bunların yanında hastanlara her türlü şifayı bulan doktor bile diyebilirsiniz. İbni Sina’nın çok fazla mesleği vardı. Belki de ilk defa bu kadar çok meslek sahibi olan biri çıkmıştı.
İbni Sina ayrıca sayılar ile uğraşmasını severdi ve gerçek bir matematikçiydi. Belki bir psikolog değil, ama kabul etmek gerekir ki, mutlaka bir filozoftu. Uzay yapılarını araştırmasını sever ve aynı zamanda astroloji ile çok fazla ilgilenen birisi olarak, zamanla onu da meslekleri arasında alıp bir astronom olmuştu. İbni Sina Kimdir diye kime sorarsanız sorun, herkes mutlaka yücelterek anlatacaktır, çünkü ciddi bilgilere sahip ve gerçekten çok akıllı birisiydi ve çok iyi bir kişiliğe sahipti. İbni Sina’nın elde etmiş olduğu altı meslek kadar, kimsenin elinde bu kadar çok meslek olmamıştı.

Conqueror Conqueror Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Üni. Öğrencisi
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 167
  • Beğeniler 29 / 59
  • Ticaret 10, (%100)
Her şeyde olduğu gibi ülkemin makale yazarları da fos. Bir kaç kitap okumamış imla kurallarını dahi bilmeyen adamlar makale yazarıyım diye geziniyor. İyi de para kazanıyorlar. Çünkü Google sağolsun millet yararlı içerik yazdırma derdinde değil. Paravan bloglara çok ucuzdan anlamsız ve göz boyayıcı makaleler yazdırarak seo yapan çok kişi var. Burada suç sadece makale yazarlarında değil aslında her şeyin başı Google. İnsanlara neler yaptırıyor. Ama bizim milletin aklı da hep hile hurdaya çalışıyor o ayrı mesele tabi.
weycell34

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al