BlackStone adlı üyeden alıntı

Bak, konuyu açan arkadaşın dem vurduğu bir nokta da buydu. Ben sadece sağlık konusunda uzmanım ve bu konuda yazıyorum diyor. Bende buna katılıyorum. Kadın sitesi açarsın açmasına mesele bu değil. Sen bir erkek olarak kadınlar için içerik üretmekte zorlanırsın. Üretsen bile bunun devamlılığını sağlamakta zorlanırsın. Bunu diyorum. Zaten bu durumun tezahürünü, bu tarz siteleri açtıktan kısa zaman sonra e-ticaret forumunda "satılık moda-kadın sitesi" başlıklı konularda görüyoruz. Bu ve benzeri durumların temel sebebi bu. İnsanların para kazanmak uğrana, anlamadıkları ve/veya ilgi alanlarının dışındaki konulara yönelik içerik oluşturma çabası, bu durumun asıl sebebidir.

Ben düşüncenize katılmıyorum. Genel seyir itibari ile modadan anlayan erkek yoktur. Genel seyir itibari ile de web teknolojilerinden anlayan bayan çok azdır. Bu iki unsur bir araya gelerek portal oluşturuyoruz. Bunda bir beis görmüyorum. Evet, piyasada çok sayıda satılık moda sitesi de var. Ancak bugüne kadar aylık bin liranın üzerinde gelir getiren ona yakın moda sitesi sahibi tanıdım. Hepsi de erkekti. Ancak dışarıdan bayan editörler ile işi yürütüyordu.

Bunun dışında uzmanlık alanı derseniz, ona katılırım. Ben tarihçiyim ve uzmanlık alanım da bu. Tarih konusunda yüzlerce sayfalık ilmi dokümanlar yazıyor ve paylaşıyorum. Ancak bana bunların bir yıl süresince maddi geliri sadece 21,45 TL. Web teknolojilerindeki külfeti ise yaklaşık 75 TL. Yani hemen hemen dört katı maddi olarak zarardayım. Ekstra ben buna mesai harcamışım ve işimden alıkoymuşum kendimi. Bu da ayrı bir külfet. Tüm bunların karşılığında ne alıyorum? Okunmayan bir blog...

Türkiye olarak eksikliğimiz, önce okumayı öğrenebilmektir maalesef. En nihayetinde üç kitap okuyan herkesin yazar olduğu bir çağda yaşıyoruz.