Vetch adlı üyeden alıntı

Ticaret konusunda birşey diyemiyorum ama genel olarak kalite konusunu biraz garipsiyorum. Yani evet burası bir webmaster paylaşım platformu fakat uzun süredir webmasterlık yapan birine wmaracının şuanki durumunun yeni birşeyler katması çok zor gözüküyor.

Örneğin yıllardır AdSense kullanan biri gelip WMaraci Adsense bölümünde diğer profesyoneller ile bilgi paylaşımı yapmak isteyebilir. Bu şekilde gerek reklam yerleşimi, gerek reklam tipi, aklınıza gelecek her konuda bilgi alıp kendini bir basamak yukarıya taşıyabilir. Fakat WMaracinda Adsense bölümünde günde 10 konu açılıyorsa bunların 8'i "sitem adsense e kabul olur mu?", "adsense niye reddetti", "adsense alamıyorum yardım" vb. şeklinde işliyor.

Yani zaten AdSense işinde olan bir insana katabileceği pek birşey olmuyor. Bütün bunların yerine daha girişimci konular ve sohbetler olsa daha güzel olurdu. Bir kişi kendi denediği ve başarılı sonuçlar aldığı reklam yerleşimi paylaşabilirdi. Başka biri kullandığı yeni bir reklam biriminde TBM değerinin yükselişini anlatabilirdi. Fakat bu şekilde bu çizgi yakalanmıyor. Her gün aynı konular açılıyor, her açana aynı açıklamalar yapılıyor.

Bu durum, WMaraci'ni acaba webmaster aleminde bugün ne gelişmeler var, ne yenilikler oldu? diye açan biri için üzücü oluyor.


Güzel bir serzeniş. WMAracı'nın bir forum olduğunu unutmamak gerekiyor.