Ayrıca şayet rekabetin çok çok az olduğu konularda reklam vermek istiyorsanız, TBM 0,04 gibi tutarak googleye reklam vermenizi öneririm. Biraz daha kalıcı olur. Ama rekabetin yüksek olduğu kelimeler için reklam verecekseniz google tık başı fazla alır. Örnek: rüya tabirleri, fıkralar ve bunun gibi onlarca aramada googlede düşük fiyatlar ile reklam vermeniz mümkün. Rekabet reklam bazında oldukça azdır. Bu yüzden maliyetide size düşük olup o parayla daha fazla hit alabileceksiniz. Birde 50 100 yerine günlük 10 20 reklam vermeniz daha yararlı olur bütçeniz var ise. Kullanıcı tıklamasa bile sitenizin ismini aramada görecek ve sonraki aramalarda doğal sonuclarda çıktığı için sizi tercih etmesine bilinç altı olarak sebep olacaktır. Yani biraz paraya bakar ama google daha faydalı diye düşünüyorum şahsen

Ek Olarak:

stendor adlı üyeden alıntı

Tesekkurler hocam guzel anlatiminiz için. Face'den gelenler bin gosterim basina ucret icin dahil olurlar ama degilmi ? Yani bin gosterim basina ucret almak icin sitede atiyorum su kadat sure gecirmesi gerekmiyor. Hemen ciksa bile bana bir ucret kazandiriyor ?


Size sitenize girdi diye ücret kazandırmaz hocam. Kişi tıkladıkça sizden ücret kesilir. Ancak giren kişi sitenizde reklama tıklarsa adsenseden kazandırır tıklamazsa kazandırmaz. Burada reklam ile reklamdan kazanmak birbirini karşılamaz bu çok zordur bazı siteler için geçerli olabilir ama oda binde bir sitelerdir. Sadece sitenize hit sağlarsınız demek daha yararlı olur. Sitenizin genel konusu nedir ne sitesi?

Düzeltiyorum: Sitenizde gösterim başı reklam birimi var ise, gösterim başı ücret alırsınız doğrudur.