stendor
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba degerli forum arkadaslarim,
Ben şoyle bir sey dusundum once biraz yatirim yapip reklam verip sitemden adsense araciligi ile karşılığını almak istiyorum. Organik hit suan icin (adsense icin) yeterli gelmiyor bu gidisle 3. Veya 4. Ayda anca bir adsense odemesi alicam.
Facebook'un guzel bir reklam sekli var bence mesela 50 tl ile kac gun reklamimizin goruntulenecegi falan secilebiliyor suan tatildeyim ankaraya donunce google i da arastiricam. Ornegin 50 tl facebook a reklam versek yada yaklasik 2-3 hafta facebookta reklamimi yayinlasam adsense ile ne kadar getirisi olur tek basina?
50-100 tl lik reklam alip adsenseden gelir elde edince tekrar o paranin bir kismiyla reklam vermeye devam etsek nasil olur? Reklam verip gelir elde eden arkadaslarda yorum atarsa sevinirim.
:)
b3L4
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
bilişim hizmetleri
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
düşünce güzel hocam ilerde bende aynısını uygularım :) elbet film sever çıkar face ten değilmi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Facebook daha iyi bazen ben bile tıklıyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
C** U**
-
-
-
Ticaret
61, (%95)
gelir elde etme düşüncesi normal değil ancak siteniz için faydalı olur. Sitenize 20 liraya diyelim ki 1000 kişi girse, bunun %50 si hemen çıkacaktır (büyük ihtimalle), kalan 500 kişiden de kaçının reklama tıklayacağı meçhul. Ancak sitenizin tanınması ve büyümesi açısından reklam vermek iyidir. Google mi, facebook mu diye sorarsanız ikisininde birbirine nazaran +ları var. Googlede direk arama için gireceği için hemen çıkma oranı faceye göre düşük olacaktır. Ve arayıcı aynı zamanda arama ile geldiğinden aradığını bulmuş olacaktır. Facede ise ziyaretçi arama ile gelmeyecek olup, büyük ihtimalle merak ettiğinden, reklamınızın dikkat çektiğinden gelecektir ve hemen çıkma oranı oldukça yüksek olacaktır. Ancak facebook reklamının en büyük +sı istediğiniz cinsiyete bile reklamlarınızı gösterebiliyor olmanızdır. Bunun en büyük avantajını ise arkadaşlık siteleri görür. Çünkü arkadaşlık sitelerine erkek üye bulmak çok ama çok basittir. Bayan üye bulmak zordur. Birazda arkadaş aramaya meyilli kadınlar varsa tıklar üye olurlar. Ama yinede bir çoğu üye olmadan çıkmaktadırlar. Fiyat olarak neredeyse her ikiside birbirine yakın olup, facebookun tık ücretleri daha düşüktür. Umarım yararlı olmuştur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
siyahgiyen
SEO - E-Ticaret Gelir Arttırma
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
SEO - E-Ticaret Gelir Arttırma
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Adwords ile veya facebook reklamı ile adsenseden gelir etmek imkansız denecek kadar zordur. (Sanırım istediğiniz böyle bir şey)
Adwords ile reklam verdiğinizi varsayalım.
Adwords = Adsense + Google'nin aldığı komisyon.
Bu işlemde adwords ile siteye ziyaretçi sokup, adsense ile para kazanmayı beklemek hayalcilik olur. Kaldı ki siteye girenlerin ne kadarı kalacak ve reklama tıklayacak ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
C** U**
-
-
-
Ticaret
61, (%95)
Ancak adsense için bahsediyorum gösterim reklamı varmı bıılmıyorum kullanmadım ama, tıklama başı ücretin yüksek olması için adsensenin belirli nitelikleri var. Kişinin sitede kalma süresi, gezdiği sayfa sayısı, okuduğu yazıda mauseyi ne kadar hareket ettirmiş ne yapmış bunlar çok önemli. Hem TBM yüksek yazması için hemde hemen girip reklama tıklayıp cıkan bir kullanıcının ileride ban gibi riskleri taşıyacağı için. Özellikle çok küçük sitelerde bu durum söz konusu olabilir.