Mukim adlı üyeden alıntı

Vergi kaçırmak en büyük hukuki suçlardan biridir. Şirketleşmeniz durumunda defter tutma zorunluluğunuz olacaktır. Bu da bir muhasebeciye ihtiyacınız olduğunu göstermektedir. Kısacası yasal bir işlem yapmak istiyorsanız şirket kurmak zaruri. Ancak, hâlihazırda bir şirketin çatısı altında da e-ticaret yapabilirsiniz. Fatura kesmek kaydıyla tabii.

Barış Ayar adlı üyeden alıntı

Kaçak yapanlarda mevcut ama daha sonradan emin olun başları ağrımıştır bu yüzden ben kesinlikle bulaşmayın derim. Çünkü rekabetin yüksek olduğu bir sektör, bir şikayette çok daha ağır yaptırımlara maruz kalırsınız. Bende zamanında biraz araştırmıştım bahsettiğiniz kadar yüksek miktar çıkmamıştı. Ortalama 600-700 civarı yaparsın. SSL sertifikalarıyla, sanal poslarla işiniz olmayacak sonuçta. Paypal ve EFT/Havale ödeme yollarını kullanacaksınız.

Birkaç gündür bu e-ticaret olayını nasıl yapabilirim diye düşünüyordum aklıma şöyle bir fikir geldi,
sahibinden.com veya sanalpazar.com gibi tutulan e-ticaret sitelerinden para ile mağaza açayım ve mağazama ürünümü koyup satışı oradan yapayım?

Bu şekilde hem şirket kurmama gerek kalmaz hem muhasebeci tutmama gerek kalmaz, ama ben fatura yine kesemem :) şimdi şirket olmayınca nasıl fatura kesebilirimki?
bu tarz sitelerde mağaza açıp satış yapanların hiçbirinin fatura kestiğini ben
sanmıyorum zaten (bazıları hariç)

ama firmada olmasanız illa fatura kesmek zorundasınız diyorsanız şöyle bir düşüncem var,
ürünü ben tedarikçi firmadan toptan alacağım zaman her bir ürün için aldığım fiyata değilde satacağım fiyata fatura kestirtsem ve bana ürünleri aldığım gün ürün sayısı kadar fatura gönderseler bende ürünleri teker teker sattıkça ürünü tedarikçi firmadan alırken onların bana verdikleri faturaları göndersem olurmu? ama mesela ben ürünü bugün alıcam fatura tarihi 18.08.2014 ürünü diyelimki 30.08.2014'de sattım ve ürünü kargolarken toptancı firmanın bana 18.08.2014 tarihinde kestiği faturayı yollasam olabilirmi?

buda olmaz derseniz şirket olmadan fatura kesmem mümkünmü, mesela fatura kesme programı satın alıp oradan fatura kesip yazıcı ile çıktı alıp ürünü o şekilde kargolayabilirim ama faturayı bu şekilde kesince devlete nasıl vergi ödeceğiz yani onlar beni nasıl bulacak sonuçta benim herhangi bir dükkanım yok %18'lik vergiyi bu şekilde nasıl ödeyebilirim yoksa bu şekilde vergi ödememe gerek yokmu sadece fatura kessem yeterlimi?

Yardımlarınızı bekliyorum