Basit matematik;
Bir insanın abdest almak için kullandığı ortalama su miktarı : 50 litre*
1 gündeki vakit sayısı : 5
Dünyadaki müslüman insan sayısı : 1,5 milyar**
= 50 . 5 .365*** .1500000000
= 136875000000000 lt su
Bu harcanan su miktarı din öyle dediği için yapılan isratftır. Karşı mıyım? Tabii ki hayır. Zaten bu 15 basamaklı rakam toplam harcamalarımızın yanında hiçbir şey değil. Her yıl temiz içme suyumuzun %70 i ile tarım arazilerimizi suluyoruz. Konuyla ilgili internette pek çok döküman mevcuttur. Konya ovasının bugün bitmiş olmasının sebebi, yeterince su olmayan bir yerde getirisi yüksek olan ve çok su içen şeker pancarı yetiştirme hırsıdır.
Ben temiz olmayı seviyorum. Kana kana su içmeyi seviyorum. Temiz suda yüzmeyi seviyorum. Peki bunları gelecekte de yapmaya devam edebilmek için ne yapıyorum? Aslına bakarsanız pek bir şey yaptığım söylenemez. Sadece askerde kazandığım "ıslan, ovalan, durulan" duş alışkanlığımı devam ettiriyorum. Doğa ana bizi temiz bir dövmeden akıllanmıycaz sanırım.
Peki konuyla ilgili bu tarz yorumlara neden bu kadar sinirleniyorum?
Düne kadar ALS hastalığından bihaber insanların, tek amacı, hayatlarının sonuna dek bakıma muhtaç olan ALS hastalarına kaynak toplamak olan bu kampanyanın, islama aykırı olduğunu söylemeleri. Dinine uygun değilse yapma kardeşim. Zorlayan mı var? Ayrıca sen allah mısın, peygamber misin neyin islama uygun olduğu, neyin olmadığı hakkında yorum yapıyorsun? Ortada bir kurallar kitabı var mı? Var. Bütün müslümanların okuması farz mı? Farz. O zaman sana ne, sen niye yorumlamaya çalışıyorsun? Bilmece kitabı mı bu, insanlar senin fikrini de duymak istesin?
* Kendimden ve gözlemlerinden yola çıkarak yaptığım bir tahmin
** http://www.religioustolerance.org/isl_numb.htm
***1 yıldaki gün sayısı