-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Doktora öğrencisi.
-
-
Ad Soyad
A** O**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Merhaba,
Bir ara WmAracı'nda da görmüştüm banner değişim ağı diye bir şey. Farklı forumlarda ve sitelerde de gözüme ilişti; ancak aktif olarak çalışanına denk gelmedim.
Birkaç tanesini inceleme fırsatım oldu ve kayıtlı sitelerin çalışmadığı ya da yerleştirilmesi gereken banner kodlarını yerleştirmediğini gördüm.
Yapabilecek bilgi ve deneyimim yok; ancak aklıma şu geldi: Bu kodlardan falan anlayan arkadaşlar, acaba böyle bir ağ kurmayı niçin düşünmüyor? Mutlaka akıllara gelmiştir; ancak şu an var olmamasının nedeni nedir acaba?
Kâr/Yarar: Böyle bir ağ kuran kişi, diyelim 10 siteyi bünyesine katsa ve kendisi hem bununla ilgilenip hem de düzenli olarak (günlük, haftalık, 15 günlük ya da aylık olarak) katılımcıların yayınlayıp yayınlamadığını denetlese; evet, zaman ve emek harcamış olacak. Bunu da telafi edebilmek için, 1-2-3-4-5.... diye değil de, kendisininki misal 1 no'lu ise, 1-2-3-1-4-5-1-6-7-1-8-9-1-2-3 diye gösterimini sağlatsa işi rayına sokmuş sayılmaz mı?
Dediğim gibi, yapabileceğimden değil; ama yapabilecek olanlar acaba neden bu işe yanaşmıyor, merak ettim.
not: ola ki böyle aktif bir şey varsa, seve seve katılmayı isterim...
İyi forumlar...
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
SEO
-
-
Ad Soyad
F** D**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Çalışmalara başladım, yarın İnşallah hazır olacak.
1 kişi bu mesajı beğendi.
##
Zeus
Güç gizden gelir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
42, (%95)
aslında bu işe kalkışmıştım, kodları filan herşeyi hazırlamıştım ekip olmadığı için projemden vazgeçmiştim eğer ben bu işi yaparım diyen 3 5 arkadaş çıkar ise başlayalım?
haber58
Doğruluk dost kapısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
Bugün yarın yazayım derken şimdi sizin yazdığınıza şahit oluyorum. Çok isteyip de yapamadığım bir proje bu sizin bahsettiğiniz. Ciddi manada bu işi net aleminde yapan yok. İnternet aleminde bir projede ilk kez gerileme olduğuna şahit oluyorum. Bu da banner değişim sistem. 7-8 yıl önce anahtars.com vardı. Cok güzel bir sistem kurmuslardı. Ne den kapandığını anlayabilmiş değilim. Bu projeden sonra bu alanda hizmetler eskisinden daha ilkel di. Hiç gelişme göstermedi. Bakalım sizin projeler nasıl olacak. Merakla bekliyor başarılar diliyorum.
NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress Tema Yapımcısı
-
-
Ad Soyad
B** i**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Gelişmiş sayaç destekli bir sistem yapmayı düşünüyorum ileri ki haftalarda, sistemde bol hit alan sitelerin bannerları daha ağırlıklı gösterilecek. Mesela 40k hit alan sitenin banneri 10 kere eklenecek, 1k alanın 1 kere gibi
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Doktora öğrencisi.
-
-
Ad Soyad
A** O**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Umarım olur; çünkü bir eksiklik var. Evet, yeri doldurulamaz bir eksiklik değil; ama:
- Herhangi bir ücret ödemeden tamamen "takas" yoluyla reklam yapılmış oluyor. (Birebir banner değişimi de cazip; ama görüntü kirliliğini önleyip hem de verimi artırmak için bu yöntem çok daha kullanışlı görünüyor.)
Belki 120x600, 728x90 gibi ebatlar değil de, 200x200, 250x250 veya 468x60 gibi bir sistem (artık yapanın takdiri olacak bu ve belki sonra talebe göre değiştirecek) kurularak, yayıncıya hem kullandığı reklam şirketinin görselini paylaşabilme (veya doğrudan satıyorsa onun için yer bırakma) şansı tanınmış olur, hem de kendi reklamına yer sağlanmış olur.
Açıkçası, hani gönüllü takas olayı söz konusuyken, hit oranına bağlı kalınarak gösterim yapmak çok adil olmayabilir. Eğer ücret karşılığı olsa, belki doğru; ama zaten böyle bir olaya dahil olan kişi, hem hit verip hem de hit alabilme derdiyken kişisel görüşüm, çok hoş durmayacağı. Ve her katılımcının eşit koşullarda yerini alması, rekabet diyemeyiz ama en azından katılma sebebine de daha uygun olacaktır.
Keşke anlasam da bende ucundan kıyısından yardım edebilsem ya da tam anlasam da kendim yapabilsem... :D Bu ağı kurabilecek kişi, ilk mesajımda da belirttiğim gibi kimi giderleri olduğundan (zaman-emek), bunun karşılığını kendi görselinin biraz daha sık gösterilmesi şeklinde telafi edebilir bence.
Bilmiyorum mümkün müdür; ancak ağ büyür ve dahil olan site sayısı çift hanelerden üç hanelere doğru seyrederse, yapan kişinin, yeni gelenlerden bir kereye mahsus cüzi bir ödeme talep etmesi bile doğal karşılanabilir.
Arkadaşlar buna el atıp aktif hâle getiren olursa, buraya da linki düşerse gerçekten süper olur. İki blogumu da hemen dahil etmeyi yürekten dilerim...