lostyazilim
tr.link

Footer Link Alanları Şikayet Edebilirsiniz!

21 Mesajlar 2.899 Okunma
lstbozum
tr.link

brkrtp brkrtp Mobile App Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mobile App Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 964
  • Beğeniler 269 / 251
  • Ticaret 31, (%97)

Herkese tekrardan merhaba;

Son zamanlarda her yerde link alalım yükselelim gibi şeyler duyuyorum. Neredeyse her yazımda söylediğim gibi SEO sadece backlink değildir!

Şimdi footer linklerden bahsedelim. Arama motoru yapısını videolarda az çok anlattık ve doğallığın önemini tekrar vurguluyorum. Arama Motoru Optimizasyonun da doğallık önemlidir. Link alan kişiler kısa süre için yükselişe geçirir.

WordPress Gibi Bir Yapımı Kurdunuz?

Footer linklerin neresi doğaldır? Her sayfadan size kim neden link versin? WordPress gibi bir yapımısınız yada diğer platformlar gibi yada bir tasarımcı mısınız? Google bu yapıları indirmemek (bozmamak) için zaten footer linklere göz yumuyor fakat siz bunları bozmaya ve açık bulduğunuzu sanıp üzerine gitmeye özen gösteriyorsunuz. Bu büyük bir yanlış sizi bulacak ve zaten hak etmediğiniz yerde olmanıza göz yummayacaktır.

Burada ki yazımın amacı kimseyi şikayet etmeye teşvik etmek değildir. Bu doğal olmayan ve kurallar dışında yapılan tekniklerin önüne geçmek ve haksız yere bulunduğu yerlerde olan kişilerin hak ettiklerini vermek içindir.

Footer Link Doğal Değildir

Zaten Google Mühendisleri bu şikayetleri inceliyor ve gerçekten de bu olgu üzerine düşünüp kararlar veriliyor.

Şikayetlerinizi Buradan Yapabilirsiniz: https://www.google.com/webmasters/tools/paidlinks?hl=tr&pli=1

Kaynak: http://burakkaratepe.com/?p=580

EnderGrafik adlı üyeden alıntı

Linki alan memnun veren memnun kim neden şikayet etme hakkını kendinde görür, anlamıyorum açıkcası.

Google Politikalarını Göz Önünde bulundurarak bu açıklamayı paylaştım ve bazı durumlarda kullanılması mantıklı, insanlar hak ettikleri yere gelmek istiyorlar. Vicdanınıza göre de rakibiniz yerini hak etmiyor düzgün hizmet vermiyorsa kullanın. Ben kullanılmasına yönelik bir teşvikte bulunmadım o size kalmış, böyle bir hakkınız var

castiel adlı üyeden alıntı

Kullanıma bağlı olarak değişir eğer bizler gibi iyi yürekli insanlar iseniz etrafta çöp site olarak dolanan siteleri şikayet edebilirsiniz kötü ve art niyetli iseniz rakibinizi şikayet edebilirsiniz kullanım tamamen kişinin insiyatifinde konu için teşekkürler sitesini sırf link satış için açan bir kaç çöp siteyi şikayet ettim emekleri ile bir yerlere gelmek isteyen insanlara bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana

castiel Cenkay

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Doxan9 Doxan9 Yok Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 75 / 101
  • Ticaret 6, (%100)
Manuel olarak yapılan hiç bir link doğal değildir. Zaten linkin doğallığı diye birşey yoktur. Kimisi Seo çalışması için, kimiside forumlarda konu paylaşımı yaparken farkında olmadan manuel link verir. Doğal link diye birşey yoktur. Hepsi insan eliyle yapılır :))

EnderGrafik EnderGrafik Profesyonel Grafik İşleri Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1340
  • Beğeniler 618 / 619
  • Ticaret 231, (%100)
Linki alan memnun veren memnun kim neden şikayet etme hakkını kendinde görür, anlamıyorum açıkcası.
kerimptk errorcode Doxan9

kişi bu mesajı beğendi.

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)
Buralar karışır vaziyet alın:D
NDorteOrg

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 964
  • Beğeniler 269 / 251
  • Ticaret 31, (%97)

Doxan9 adlı üyeden alıntı

Manuel olarak yapılan hiç bir link doğal değildir. Zaten linkin doğallığı diye birşey yoktur. Kimisi Seo çalışması için, kimiside forumlarda konu paylaşımı yaparken farkında olmadan manuel link verir. Doğal link diye birşey yoktur. Hepsi insan eliyle yapılır :))

Konuyu tamamen yanlış anlamışsınız. Linkleri robotlar yapmaz tabiki insanlar yapacaktır. Kaynak göstermenin google kalite kuralları açsından bir sakıncası olduğunu nerede okudunuz yada çıkardınız? Size doğal linkin tanıtımınıda yapayım. Biri içeriğinizi yararlı bulur ve paylaşır. Robotlar değil.

• Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 75 / 101
  • Ticaret 6, (%100)
Rakibini geçemiyorsan, ozaman onu düşür mantığıdır bu. Çok gereksiz..

• Üyelik 24.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 964
  • Beğeniler 269 / 251
  • Ticaret 31, (%97)

EnderGrafik adlı üyeden alıntı

Google'dan bir açıklama paylaştım ve bazı durumlarda kullanılması mantıklı, insanlar hak ettikleri yere gelmek istiyorlar. Vicdanınıza göre de rakibiniz yerini hak etmiyor düzgün hizmet vermiyorsa kullanın. Ben kullanılmasına yönelik bir teşvikte bulunmadım o size kalmış, böyle bir hakkınız var

Byboo Byboo https://www.elitseo.com/ Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Mekatronik Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 955
  • Beğeniler 60 / 224
  • Ticaret 97, (%99)
Biz SEO Yapmıyoruz. Google a yol gösteriyoruz :)

Elit SEO Reklam Yazılım Tasarım

• Üyelik 24.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 964
  • Beğeniler 269 / 251
  • Ticaret 31, (%97)

Byboo adlı üyeden alıntı

Biz SEO Yapmıyoruz. Google a yol gösteriyoruz :)

Evet doyurucu bilgi vermeyen gereksiz kalitesiz sitelerin internet ortamında bulunmaması ve yerlerini hak etmedikleri içinde yol gösteriyoruz.

• Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 75 / 101
  • Ticaret 6, (%100)
.....

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği