Selmankocahal adlı üyeden alıntı
Bende vermezler diye düşündüm ama arkadaş kitapları tc kimlik no ve sözleşme ile aldırırsa kitapı vermeyenleri şikayet edebilir.
Onları düşündüm hocam. En ince ayrıntısına kadar düşündüm fakat gerekli zaman ve nakit yok :)
Ek Olarak:
sametweb adlı üyeden alıntı
Herkes üyeliğini TC kimlik ve cep telefonu ile doğrularsa, haftada en fazla 1 kitap isteme sınırı getirilirse, nispeten azalır. Ama yalan dolan olur diye de bir işe başlamamak daha büyük bir yanlış. Tuttuktan sonra daha başka önlemler de alınır. İyi bir şey yapıyorsan her zaman uğraşmaya değer.
Bende öyle düşünüyorum hocam :)
Ek Olarak:
yasinatagun adlı üyeden alıntı
Ben daha çok Türkiyede kitap okuma oranından yola çıkarak uğrşamaya değmez dedim. Diğer problemler bir şekilde tabiki halledilir. Fakat yola çıkarken şunları düşünmek lazım;
1. Türkiyenin %kaçı kitap okuyor ? (AKTİF BİR ŞEKİLDE, Yılda 1 2 okuyandan bahsetmiyorum.)
2. Orjinal kitapların fiyatları ne kadar? ve bu yazarlar ne kadar kitap satabiliyor ?
3. 81 ilin hepsinde korsan baskı kitaplar 5 tl ye hatta kiloyla satın alınabiliyor.
4. Türk insanının hepsine laf atmak benim gibi bir Türkçüye yakışmaz ama sorumsuz bir milletiz. Kitapı siteye koyup biri isteyince atmaya üşenmek gibi gibi pek çok çakallık, sorumsuzluk olur mu o sitede ?
5. Benim gibi kitap okuyan ama okuduğu kitabın kütüphanesinde durmasını seven, ki ben kitap okuyan çoğu insanın bunu sevdiğini düşünüyorum kitap verirmi bu sitede birisine ?
6. Bir fikirde sana ben vereyim. İnsanların kitap takas etmesi yerine, sağlam bir parayla bir site aç.reklam yap. ben sen herkes kitap bağışlasın. Her hafta bir okula veya köye kitap gönderilsin. İlerde zenginler direk para yardımındada bulunabilir.
Son maddenizi düşündüm hocam. Kitap takasın yerine illa ki bağış yardımı bölümünü de açacağım. Yani tabii siteyi açabilirsen :o
Ek Olarak:
Skala adlı üyeden alıntı
Bende böyle bir konu açmıştım. Çok araştırdım fakat hem bu işi yapan
Kitapbu sitesi var hemde ülkemizde kitap alma hevesi çok ama okuma hevesi yok.
Kitapbu sistemi çok güzel. Keşke iyi reklam da verilseydi fakat, bugüne kadar adını hiç duymadım.
Ek Olarak:
brknt adlı üyeden alıntı
Denenmeli hocam. Ben de şöyle düşündüm.
Kitap okuyan bir insan böyle bir sistemi kullanıp sahtekarlık yapmaz da (Diye düşünmek istiyorum.) sahtekar insanlar bu sistemi kullanabilir.
Şöyle de çözüm üretilebilir. İlk kez kitap isteyecek kişi kitap bağışı yapmadan kitap isteği yapamaz, bağışı yaptığında da belli periyotlarda 2 kitap isteme hakkı bulunur. Gibi gibi.
Buradaki amaç bedavaya kitap sahibi olmak değil de kargo parasına kitap okuyabilmek, sosyallik, paylaşmak olmalıdır. Ne bileyim sosyal ağ gibi profiller yaparsın kim neleri okumuş diye dönüp geçmişine bakabilir. Arkadaşlıklar filan hobaa. :)
Öncelikle sistemi tanıtarak kitap ve para (kargo için) toplamalısın. Uygulamaya geçmeden de kimse para bağışı yapmak istemez o yüzden önce çevrenden başlayabilirsin.
Bu başlığı takip ederim, kolay gelsin. :)
Verdiğiniz tavsiyeler için sağolun hocam. :)