-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
web developer
-
-
Ad Soyad
T** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar
sitemde sürekli özgün içerik giriyorum, tasarımı da olabildiğince düzgün şekilde ayarladım ve açıkçası yapmam gereken herşeyi yaptım. Fakat hala baya bir süre geçmesine rağmen DMOZ üyeliği hakkında olumlu ya da olumsuz cevap gelmemekte.
Sitemi düzgün bir şekilde tanıtarak doğru kategoriden de kaydettiğim halde acaba o konuda başvuruları kontrol eden editörlerle alakalı bir sıkıntı mı vardır.
Ek bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
www.blog.gezenthi.com
Kanada hakkında edindiğim bütün tecrübeler
aXeL
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
ticaret
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Nekadar zaman oldu? 3 ay sonra kabul ettiler benim sitemi..
ntka
https://ntka.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Agent
-
-
Ad Soyad
N** T**
-
-
-
Ticaret
262, (%100)
Beni 6 Aydır kabul etmediler yeniden başvuru yapıcam ilerleyen zamanlarda.
Ek Olarak: Editörler pek ilgilenmiyor açıkcası
dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Sistem Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hangi kategoriye eklemek istiyorsunuz?
En büyük sorun yanlış açıklama girilmesi.
Adam/kadın açıklama bölümüne örneğin "Yatak örtüsü imalatı yapan firmanın ürün ve iletişim bilgilerinin yer aldığı web sitesi" yazacağına "En güzel yatak örtüsü modeller, süper fiyatlar, muhteşem çeşitler, yatak örtüsü, yatak örtüleri, bla bla bla bla"
bunu gören editör genelde "ben bunun açıklamasını mı düzeltmekle uğraşıcam" deyip silip bir sonraki siteyi incelemeye başlıyor.
En genel eklenmeme sebeplerini sıralamaya çalışayım:
*Sitenin açıklama bölümüne destan yazmak.
*Site içeriğinin özensiz, yalnızca seo gözetilerek hazırlanmış olması. Kelime tekrarları.
*Siteden farklı sitelere seo amaçlı verilmiş, dikkat çekici sayıdaki link.
*Kırık link
*İletişim bilgilerinin eksik olması. Adres, telefon olmaması.
*Hazırlık aşamasında yazan sayfalar.
*Online satış varsa SSL sertifikasının bulunmaması.
*Domain yönlendirmesi.
aklıma ilk gelenler bunlar. bahsettiğiniz siteyi yazarsanız reddedilme sebeplerini tahmin etmeye çalışırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çevre Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yeşil Aşkı - Herşey Sevmekle Başlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Sistem Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dmozun eskisi gibi önemli bir link değeri kalmadı. Yani kimse sitem dmoz'a kayıt oldu, artık uçarım gibi bir beklentisi olmasın. Siteniz dmoz'a eklenmediyse üzülmeyin.
Bugün dmozda arama yapan kim kaldı? 90'lı yıllarda bir katalog olarak düşünüldüğünde faydalıydı. Artık hiçbir fonksiyonu kalmamış bir proje. İnsanlar yalnızca arama motorlarında siteleri daha üst sıralara çıksın diye kayıt olmaya çalışıyor. İleride kapansa yeridir.
Buna rağmen site eklemekte kararlı olan arkadaşlar, sitelerini tam manasıyla bitirsinler. Çalışmayan link, içi boş link olmadığına emin olsunlar. Sitelerini link çöplüğüne çevirmesinler.
Sayfaların alt kısımlarını "ankara nakliyat, izmir nakliyat, kırıkkale nakliyat" tüm illeri sıralayarak çöpe çevirmesinler.
En önemlisi (bana göre) sitenizi eklemek istediğiniz kategorideki diğer siteleri inceleyin, açıklama bölümlerine dikkat edin.
"İzmir'de nakliyat hizmetleri veren firmanın hizmet ve iletişim bilgileri yer alıyor." gibi kısa, sade bir açıklama tercih etsinler. Hatta en güzeli ilgili kategoride dmoz'da kayıtlı başka bir firmanın açıklamasını birebir kopyalayıp yapıştırsınlar.
Site ismi bölümüne eğer site ozdemirnakliyat.com ise "Özdemir Nakliyat" yazsınlar, İzmir Ankara Özdemir Nakliyat" yazmasınlar.
Siteniz genel kriterlere uyuyorsa, site ismi ve açıklama bölümleri kısa, sade bir şekilde girilmişse eklenmemesi için bir sebep göremiyorum.
Başta da belirttiğim gibi kayıt olmuyorsa uğraşmayın. Ya kategori editörü yoktur, varsa da kırk yılın başı girip bir iki site ekleyip çıkıyordur, seo işi yapıyordur (kimseyi eleştirmiyorum, ben de bu işi yapıyorum) rakip firmaların sitelerinin ilgili kategoride yer alması işine gelmiyordur. Veya o sektörde çalışan biri ilgili kategorinin editörü olmuştur, onun da rakiplerin kayıt olması işine gelmiyordur.
2 kişi bu mesajı beğendi.