Eretek adlı üyeden alıntı

Dmozun eskisi gibi önemli bir link değeri kalmadı. Yani kimse sitem dmoz'a kayıt oldu, artık uçarım gibi bir beklentisi olmasın. Siteniz dmoz'a eklenmediyse üzülmeyin.

Bugün dmozda arama yapan kim kaldı? 90'lı yıllarda bir katalog olarak düşünüldüğünde faydalıydı. Artık hiçbir fonksiyonu kalmamış bir proje. İnsanlar yalnızca arama motorlarında siteleri daha üst sıralara çıksın diye kayıt olmaya çalışıyor. İleride kapansa yeridir.

Buna rağmen site eklemekte kararlı olan arkadaşlar, sitelerini tam manasıyla bitirsinler. Çalışmayan link, içi boş link olmadığına emin olsunlar. Sitelerini link çöplüğüne çevirmesinler.

Sayfaların alt kısımlarını "ankara nakliyat, izmir nakliyat, kırıkkale nakliyat" tüm illeri sıralayarak çöpe çevirmesinler.

En önemlisi (bana göre) sitenizi eklemek istediğiniz kategorideki diğer siteleri inceleyin, açıklama bölümlerine dikkat edin.

"İzmir'de nakliyat hizmetleri veren firmanın hizmet ve iletişim bilgileri yer alıyor." gibi kısa, sade bir açıklama tercih etsinler. Hatta en güzeli ilgili kategoride dmoz'da kayıtlı başka bir firmanın açıklamasını birebir kopyalayıp yapıştırsınlar.

Site ismi bölümüne eğer site ozdemirnakliyat.com ise "Özdemir Nakliyat" yazsınlar, İzmir Ankara Özdemir Nakliyat" yazmasınlar.

Siteniz genel kriterlere uyuyorsa, site ismi ve açıklama bölümleri kısa, sade bir şekilde girilmişse eklenmemesi için bir sebep göremiyorum.

Başta da belirttiğim gibi kayıt olmuyorsa uğraşmayın. Ya kategori editörü yoktur, varsa da kırk yılın başı girip bir iki site ekleyip çıkıyordur, seo işi yapıyordur (kimseyi eleştirmiyorum, ben de bu işi yapıyorum) rakip firmaların sitelerinin ilgili kategoride yer alması işine gelmiyordur. Veya o sektörde çalışan biri ilgili kategorinin editörü olmuştur, onun da rakiplerin kayıt olması işine gelmiyordur.


Ah hocam ah keşke tecrubeleriniz dmoz ile sinirli kalmasa dmozdan hit bekleyen kimse yok eski devir bitti dmozu google için kullanirlar siz babasinin hayrina birinden pr7 link aldinizmi hayir. Fark ortada