yasinatagun adlı üyeden alıntı
Sitenizin görünürdeki hızı güzel. fakat google sonuçlarına baktığımda,
1: Gzip yapmanız gerekir.
2: Resimlerin optimize edilmesi lazım
3: Minify yapılması lzım. dosya boyutlarına html ve css ve javascriptlerin.
4: w3 total cache güzel bir ayarla yapılması lazım
yardımcı olabilirim isteğiniz doğrultusunda.
Normalde sitede gzip aktif ancak neden görünmediğini anlamış değilim..
W3 Total cache eklentisini daha önce kurdum ve kullandım hocam, bana çok hantal ve ağır geldi. O yüzden super cache eklentisine geçiş yapmıştım ama ondan da umduğumu bulamadım.
En Boy oranı olamayan
resimlere nasıl en boy oranı verebilirim?
Ek Olarak:
Androman adlı üyeden alıntı
Super Cache'yi kaldır. WP Optimize ve Quick Cache kur, aktif et. Smush.it kur, Ortam menüsünden çalıştır, tüm resimlerini optimize etsin. Async JS and CSS kur, js ve css dosyalarını sıkıştırsın.
.htaccess dosyasının en altına, bunu ekle;
Bunları yapman yeterli olacaktır.
Verdiğiniz kodları ekleyince
500 Internal Server Error hatası alıyorum.
Sitemde
WP Optimize kurulu ve aktif olarak kullanıyorum.
Cache eklentisi kurmak istemiyorum.
Smush.it kurulu idi, dün kaldırdım. Çünkü hiç kullanamadım. Ne zaman başlatsam 7-8 saat sonra site kafayı yiyor ve beyaz bir sayfa çıkıyordu. Başlatınca en az süreyi yaklaşık 4 gün olarak gösteriyordu. Zaten artık bu eklentiye gerek de kalmadı. Çünkü aylık olarak resimleri toplu bir şekilde eklentiden daha çok sıkıştırıyorum.
Async JS and CSS eklentisini şimdi kurup deneyeceğim. Sonucu paylaşırım. Teşekkür ederim.
Başka öneriniz var mı?
Sonuç: Async JS and CSS eklentisini kurdum, sıkıştırma yapıyor ama çok etkili değil. Ayrıca sitede kaymalar oluyor. Site hızlı açılıyor ama yükleme yaklaşık bir dk. devam ediyor. Bu olumsuzluklardan dolayı kaldırdım.
CSS ve JS dosyalarını ben elle sıkıştıramaz mıyım?