lostyazilim
tr.link

SEO Hizmeti Alacakların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

3 Mesajlar 1.007 Okunma
acebozum
tr.link

WebColden WebColden WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 64 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
blogumdan alıntıdır. http://hormonsuz.org/seo-hizmeti-alacaklarin-dikkat-etmesi-gereken-noktalar/
Merhaba Arkadaşlar ; bu yazımda “SEO Hizmeti Alacakların Dikkat Etmeleri Gereken Noktalar” a değineceğiz. Bilmektesiniz ki piyasada çok gereksiz kişiler var. Gereksiz den kastım forumlarda “Kesinlikle Yükseleceksiniz” gibi başlık attığı halde ; whois , ziyaretçi defteri tarzı sitelerden alınacak linklerle yükseliş beklemeleri . Sadece işlerini linklere bağlamaları . Bu durum beni ve onlarca kişiyi sıkıyor.

Neyse hemen geçelim nelere değinilmesi gerektiğine :

Kimden Hizmet Aldığınızı Bilin

Afilli yazılara , geniş bannerlere , sürekli dönüp duran reklamlara kanıp da bilmediğiniz yerlerden hizmet talep etmeyin. Her aradığınızda ulaşabilecek kişilere ihtiyacınız olacak . Her an durum raporu almanız gerekebilir.

Çalışacağınız kişinin önceki yaptığı şeyleri dikkate alın , referanslarının olması bizler için çok önemli . Referanslarını ilettiği taktirde güncel olup olmadığını kontrol edin. Unutmayın Google her an değişiyor ve bizlerin de değişmesi gerekiyor.

Gerekirse referanslarını tek tek kontrol edin , çalışılan kişilere ulaşıp kişi hakkında bilgi alın.

SEO ANLIK BİR İŞ DEĞİLDİR

Biriyle anlaştınız , işe başlanıldı. Baktınız tahüt edilen sıraya gelmiş . Sevindiniz kalan ödemeyi yaptınız. Ardından hiiiiiiç bakmadınız sıralamaya. Bir ay sonra bakıyorsunuz hop düşmüş site. Kişiyi arıyorsunuz şu tutara eski sıraya çıkartırım diyor. Eee mahkumsunuz bir kere. Verdiniz parayı , yine çıkardı hooop bir aya yine düştü.

SEO anlık bir iş değildir. Eğer hizmet alınacaksa sürekli talep edilmelidir. Bu kısımda hem iş veren hem de uzman anlayışlı olmalıdır. Karşılıklı anlaşmalarla ikiside haklarını güvenceye alabilir.

Eğer kimseye para vermek istemiyorsanız kendiniz de sürekli çalışmalarla , sabır göstererek kesinlikle çıkarsınız . Ama bu rekabete de değişecektir tabi.

Çalışmaları Takip Edin

Çalışmaların sürekliliğinden emin olun . Sürekliliği , çokluğundan daha önemlidir. Misal size 7 günde bir rapor vereceğini söyledi . Çok güzel sürekli çalışma olacak dediniz. Ama şu var ki sektörde işlerini düzgün yapmayan insanlar da var malum . Adam 7. gün basar linkleri , al sana düzenli SEO çalışması .

Yapılan çalışmalar 1 , 2 günde bir tazelenmeli doğal görünümlü çalışmalar yapılmalı tamamen. Şimdi düşünün sadece haftanın bir günü siteniz paylaşılıyor. Elbet anlaşılacaktır bu .

SEO Linkden İbaret Değildir

Anlaştınız başladı , hep link hep link . Unutmayın SEO demek Backlink demek değildir. Misal 100 SEO kriterinin 20 si backlinktir. Bunun kalan yüzde 80’i çok farklı çalışmaları içerir. Çok basit gibi görünen ama can alıcı noktalar bulunmaktadır . Ancak bunları birçok kişi es geçebiliyor. Kişisel sitesine 2 link alan kişi SEO uzmanı oluyor.

Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Okuduğunuz için teşekkür ederim . İyi çalışmalar.
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 2894
  • Beğeniler 1339 / 1338
  • Ticaret 249, (%100)
Hocam Keyifle okudum. Ama bir noktayı belirtmek istiyorum, Forumlar içerisinde paket halinde oluşturulmuş listeye ''Seo Paketi'' adı verilmiş. :) İnsanlar Profesyonel seo hizmeti verenleri de o yöntemlerle ilerlediğini sanıp kendi başlarınca o paketleri alarak sitesine yarar sağlayacağını düşünüyor. Elbet de Yarar sağlar veya sağlamaz buna net bir cevap veremem ama muhtemelen yanlış bir strateji siteyi kötü duruma sokacaktır.

Gelelim Fiyat Konusuna, Profesyonel seo hizmeti verenlerin fiyat ve çalışma süreleri bellidir. Ortama 3 Bin TL ile çalışanları biliyoruz. Bu miktar ise biz küçük çaplı siteler için çok çok fazla bir meblağ..

Ama dedim ya kendisine göre bir strateji uygulayıp Forum içerisinde Paketler alarak ve alacağı paketleri sitesini inceleyen bir uzman tarafından tavsiye edilmesi daha doğru olur.

Piyasada Ben SEO'cuyum diyerek elbet de dolandıran insanlar var bu yüzden bu paylaşımınızı destekliyor, Tebrik ediyorum.
WebColden

kişi bu mesajı beğendi.

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.

WebColden WebColden WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 64 / 14
  • Ticaret 1, (%100)

Serkan ALAZ adlı üyeden alıntı

Hocam Keyifle okudum. Ama bir noktayı belirtmek istiyorum, Forumlar içerisinde paket halinde oluşturulmuş listeye ''Seo Paketi'' adı verilmiş. :) İnsanlar Profesyonel seo hizmeti verenleri de o yöntemlerle ilerlediğini sanıp kendi başlarınca o paketleri alarak sitesine yarar sağlayacağını düşünüyor. Elbet de Yarar sağlar veya sağlamaz buna net bir cevap veremem ama muhtemelen yanlış bir strateji siteyi kötü duruma sokacaktır.

Gelelim Fiyat Konusuna, Profesyonel seo hizmeti verenlerin fiyat ve çalışma süreleri bellidir. Ortama 3 Bin TL ile çalışanları biliyoruz. Bu miktar ise biz küçük çaplı siteler için çok çok fazla bir meblağ..

Ama dedim ya kendisine göre bir strateji uygulayıp Forum içerisinde Paketler alarak ve alacağı paketleri sitesini inceleyen bir uzman tarafından tavsiye edilmesi daha doğru olur.

Piyasada Ben SEO'cuyum diyerek elbet de dolandıran insanlar var bu yüzden bu paylaşımınızı destekliyor, Tebrik ediyorum.

Çok teşekkür ediyorum hocam yorumunuz için , bende yorumunuzu sıkılmadan okudum :) .
Dediğiniz gibi piyasa boş insan dolu . Bunun önüne anca kullanıcılar geçer , zaten eğer bütçe yoksa kişi kendi stratejisini kendi çizebilir biraz mantıklı düşünürse.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al