arkadaşımınız açmış olduğu konuyu baltalamamak için son kez cevap veriyorum.10 senedir bilgisayar mühendisiyim bu arkadaş ne okumasını biliyor ne de cevap vermesini biliyor.konu başlığında adam oyun yapıcağından bahsediyor oyun oynuyacağından değil.anlayacağın tetris oynamayacak tetris kodlucak.oyun kodlamak ile oynamak arasında dünyalar var.size önerdiğim performans sitesi bütün ürünleri etki altında kalmadan bilimsel olarak inceleyen bir site.foruma konu açıp bilgisiz insanların evet iyi F/P si çok iyi demeleriyle olucak iş değil.hala notebookta işletim sistemi alanmı var deyip işletim sistemsiz notebookların yasal olmayın fason bilgisayar firmaları tarafından satıldıklarını bilmeyen insanlar var.2 bine yakın para verip H işlemçi almaya düşünüyorsunuz ama 500 gb harddisk alıyorsunuz oyun yapmayı düşünüyorsanız işinize yarıcak en küçük asset kütüphanesi 1 gb dan oluşuyor bunlardan 50-60 tanesini kullancaksınız ve o ekran kartı ile 3d görüntü üzerinde oynayıp render alacaksınız.siz oyun yapıcaksanız o bilgisayar size uygun değil.oyun oynucaksanız alın.ama bana kalırsa 2 bin verip full hd olmayan bir bilgisayar almanızı tavsiye etmem.
oyun kodlamak sonuçta render işi ve oyun oynamak kadar bilgisayarı yormaz zaten profesyonel oyun kodlayacak adamında 2000 TL lik laptopla işi olmaz. 10 sene bilg. mühendisiyim diye milleti iyi yemiş bu arkadaş.