bluecity adlı üyeden alıntı

Her yeni versiyonda yeni konu açarsan siten çöğlüğe döner eski versiyonlar zaten eskisi gibi rağbet görmeyeceğinden eski konular siteni çöpe dönüştürür.En mantıklısı site düzeni açısından yeni verisyon geldiğinde konunu güncelle ayrıca yeni sürüm eklendi güncellendi gibi kullanıcıyı memnun edecek yazılar yaz başlığı değiştirsen bile yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kalıcı bağlantıyı değiştirme.

Bu durumun sana olcak faydası hem kullanıcı dostu olması hem sitende düzen olması konuyu güncellediğin içinde o konu google nezdindende güncellenmiş yazı olarak kayda alınır sana faydası olur zararı olmaz.

1- kalıcı bağlantı konusunda hem fikiriz orası asla dokunulmayacak burası tamam.

2- bende dediğinzi gibi çöplüğe döner mantığıyla eskisini güncelleme taraftarıyım. Google nezdinde iyi olur diye düşünmüştüm ondan birkaç yerlere de sorup buraya açtım konuyu.
Peki diyelim eski konuyu güncelledim, ziyaretçiyi memnun edecek ve bilgilendirecek bir not düştük yeni versiyon linkidir gibi, şunu yapmak mantıklı mı?

a- konu içeriğine ekleme yapmak, yeni versiyon ile igli bilgiler

yada

b- eski iiçeriği kompile silip yeni versiyon bilgisi girmek.

google için hangsi doğrudur.

ayrıca

c- kalıcı bağlantıya hiç dokunmadık tamam. Konu başlığını yeni versiyon başlığı olarak değiştirelimmi

d- yayınlanma tarihini o anki tarih-saat yapalım mı

son soru: etiketleri en baştan ayarlamışım zaten yeni etiket eklemek mantıklımı eskisine dokunmadan