Ekleyelim hemen. Buyrun..



Yahoo`nun Smush.it diye bir servisi var.. Bu servis resimlerin optimize edilip web sayfalarının yükünü azaltmayı hedefleyen bir olay.. Smushit kullanılmış resimleri google arama motoruda çok seviyor..

WordPress kullanılan sistemlere smush it optimizesi inanılmaz gerekli.. Seo açısındada, CPU şişmesi açısındanda, sitenin hızlanması açısındanda gerekli bir uygulama..

Nasıl iş görüyor anlamak için alttaki videoyu izlerseniz işinize ne kadarda yarayacağını daha iyi anlarsınız..

http://screencast-o-matic.com/watch/c2nrYkn27r

Ben horozz.net açıldığından beri yapmamıştım bunu ve yazı/resim sayımız çok fazla olduğundan videoda gördüğünüz gibi oldukça uzun bir optimizasyon oldu.. Ama video ile sanırım bu olayın ne kadar gerekli olduğunu anladınız..

Nasıl Kullanılır?

Öncelikle BURADAN smush.it eklentisini indirin.. Nasıl kuracağınızı anlatmıyorum.. Standart plugin kurulumu yapılacak çünkü..

Kurulum bittikten sonra aktif edin..

Aktif ettikten sonra alttaki resim gibi bir menü çıkacak panelinizde..



Okla işaretli gösterdiğim yere tıklayın..

Alttaki gibi bir ekran gelecek..



Üstteki görüntü geldiğinde yine oklarla gösterilmiş butona tıklayın ve arkanıza yaslanıp smush it`in resimlerinizi arama motorlarına göre optimize etmesini bekleyin..

Resimlerinizin sayısına göre optimize biraz zaman alacaktır. Zaten üstteki resimle gösterilmiş alan gelince kaç resminiz olduğunu ve ne kadar süreceğinizi size belirtecektir..

Alttaki resimdede ne kadar resim ve ne kadar zaman olduğunu gösteriyor..



Diyelimki çok zaman alıyor ve benim gibi ilk kez bir sürü resmi yapmaya çalışıyorsunuz.. O zaman kendinizi sıkmayın.. Optimize edilen sayfayı kapayın ve ne zaman isterseniz tekrar açın.. Meraklanmayın sıfırdan, en baştan başlamaz.. Yapılanları yapılmış gösterip kaldığı yerden devam eder optimizeye..

Buyrun bakın alttaki resimde gösteriyor..



Sanırım durum anlaşılmıştır..

Kolay gelsin dostlar..