Ben 150.000 organik beğeneni olan bir facebook sayfasında paylaşıyordum haberleri. Sayfa da twittere bağlıydı. İlk başta trafiğim hep facebook'tan geliyordu. Sonra google'dan gelenler de artmaya başladı. Backlink çalışması falan yapmadım bu kendiliğinden oldu. Ziyaretçiler haberlerimi sözlüklerde, forumlarda, bloglarda paylaşmaya başladılar bir süre sonra. Fakat haberleri olduğu gibi kopyala yapıştır yapmıyordum. Kelimeleri ve ifadeleri falan değiştiriyordum. Bir de 6 tane köşe yazarım sırayla hemen hergün özgün makale gönderiyordu. Bunlar seo açısından epey işime yaramıştı.
Yani bence haber sitesi için en önemli olan şey özgünlük. Aynı haberi versen bile içeriği biraz daha zenginleştirirsen konumun çok daha avantajlı oluyor. Günde 100 alıntı haber vereceğine 10 tane özgün içerikli önemli haber girsen daha iyi bence.
Yani bence haber sitesi için en önemli olan şey özgünlük. Aynı haberi versen bile içeriği biraz daha zenginleştirirsen konumun çok daha avantajlı oluyor. Günde 100 alıntı haber vereceğine 10 tane özgün içerikli önemli haber girsen daha iyi bence.
anladım hocam teşekkürler 10-20k hit olsa yeter günlük yani her konuya 3-5 kişi girse yeter aslında benim asıl sormak istediğim google da nasıl çıkıcaz yani haberlerimiz nasıl üst sırada çıkacak nasıl bir seo yapmak gerekiyor mesela "3 polis şehit oldu" haberi paylaşınca en azından 2. sayfada hemen çıksın istiyorum bunun için ne yapmak gerekli acaba
Ek Olarak: arkadaşlar istediğim cevabı tam olarak alamadım demek istediğim paylaşılan haberin google da üst sıralara hemen çıkması için örn paylaştıktan 5dk sonra çıkması için ne yapmalıyım ? backlink mi almalıyım seo eklentilerini mi kurmalıyım ne yapmalıyım ? benim istediğim herşey eklenti ile otomatik olsun ben sadece haberi paylaşıyım yani sitemi bu noktaya nasıl getirebilirim ve her haberde üst sıralara çıkmak için nasıl seo çalışmaları yapabilirim ?