lostyazilim
tr.link

Nasıl Bir Seoya İhtiyacım Var ?

16 Mesajlar 2.396 Okunma
lstbozum
tr.link

javadingo javadingo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Programlama Uzmanıyım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

Grapixa adlı üyeden alıntı

Günde 100 haber gireceksen zaten Google botlar gün içerisinde siteni sık sık ziyaret eder. Seo optimizasyonlu bir web siten varsa ve haberi seo kuralllarına uygun olarak yazıyorsan geriye kalan tek şey haberi ilk girmek olacak. Ben tek bir sansasyonel haberle 120.000 hit yapmıştım.

hocam şöyle olacak çektiğim site haberi paylaştıktan 1 dakika sonra benim sitemde olacak aynı haber yani ondan önce paylaşmam mümkün değil

asıl sormak istediğim şey nasıl seo yapacağım yani imleme mi ping mi backlink mi hiç birşey bilmiyorum inşallah yardımcı olan birileri çıkar

wmaraci
reklam

runnerrunner runnerrunner Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEM/SEO Expert
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 181
  • Beğeniler 11 / 36
  • Ticaret 39, (%92)
Haber sitesi açıyorsanız Google News en önemli noktadır.

Onun dışında sosyal medyalarda aktif olmanız gerekir ki buradan kitle yakalayıp projenizi markalaştırabilesiniz.

Liste böyle uzar gider
javadingo

kişi bu mesajı beğendi.

Grapixa Grapixa Piksel Terbiyecisi Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 71 / 48
  • Ticaret 4, (%100)

javadingo adlı üyeden alıntı

hocam şöyle olacak çektiğim site haberi paylaştıktan 1 dakika sonra benim sitemde olacak aynı haber yani ondan önce paylaşmam mümkün değil

asıl sormak istediğim şey nasıl seo yapacağım yani imleme mi ping mi backlink mi hiç birşey bilmiyorum inşallah yardımcı olan birileri çıkar

Ben 150.000 organik beğeneni olan bir facebook sayfasında paylaşıyordum haberleri. Sayfa da twittere bağlıydı. İlk başta trafiğim hep facebook'tan geliyordu. Sonra google'dan gelenler de artmaya başladı. Backlink çalışması falan yapmadım bu kendiliğinden oldu. Ziyaretçiler haberlerimi sözlüklerde, forumlarda, bloglarda paylaşmaya başladılar bir süre sonra. Fakat haberleri olduğu gibi kopyala yapıştır yapmıyordum. Kelimeleri ve ifadeleri falan değiştiriyordum. Bir de 6 tane köşe yazarım sırayla hemen hergün özgün makale gönderiyordu. Bunlar seo açısından epey işime yaramıştı.

Yani bence haber sitesi için en önemli olan şey özgünlük. Aynı haberi versen bile içeriği biraz daha zenginleştirirsen konumun çok daha avantajlı oluyor. Günde 100 alıntı haber vereceğine 10 tane özgün içerikli önemli haber girsen daha iyi bence.
javadingo

kişi bu mesajı beğendi.

javadingo javadingo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Programlama Uzmanıyım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

Grapixa adlı üyeden alıntı

Ben 150.000 organik beğeneni olan bir facebook sayfasında paylaşıyordum haberleri. Sayfa da twittere bağlıydı. İlk başta trafiğim hep facebook'tan geliyordu. Sonra google'dan gelenler de artmaya başladı. Backlink çalışması falan yapmadım bu kendiliğinden oldu. Ziyaretçiler haberlerimi sözlüklerde, forumlarda, bloglarda paylaşmaya başladılar bir süre sonra. Fakat haberleri olduğu gibi kopyala yapıştır yapmıyordum. Kelimeleri ve ifadeleri falan değiştiriyordum. Bir de 6 tane köşe yazarım sırayla hemen hergün özgün makale gönderiyordu. Bunlar seo açısından epey işime yaramıştı.

Yani bence haber sitesi için en önemli olan şey özgünlük. Aynı haberi versen bile içeriği biraz daha zenginleştirirsen konumun çok daha avantajlı oluyor. Günde 100 alıntı haber vereceğine 10 tane özgün içerikli önemli haber girsen daha iyi bence.

anladım hocam teşekkürler 10-20k hit olsa yeter günlük yani her konuya 3-5 kişi girse yeter aslında benim asıl sormak istediğim google da nasıl çıkıcaz yani haberlerimiz nasıl üst sırada çıkacak nasıl bir seo yapmak gerekiyor mesela "3 polis şehit oldu" haberi paylaşınca en azından 2. sayfada hemen çıksın istiyorum bunun için ne yapmak gerekli acaba

Ek Olarak: arkadaşlar istediğim cevabı tam olarak alamadım demek istediğim paylaşılan haberin google da üst sıralara hemen çıkması için örn paylaştıktan 5dk sonra çıkması için ne yapmalıyım ? backlink mi almalıyım seo eklentilerini mi kurmalıyım ne yapmalıyım ? benim istediğim herşey eklenti ile otomatik olsun ben sadece haberi paylaşıyım yani sitemi bu noktaya nasıl getirebilirim ve her haberde üst sıralara çıkmak için nasıl seo çalışmaları yapabilirim ?

wmaraci
wmaraci

runnerrunner runnerrunner Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek SEM/SEO Expert
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 181
  • Beğeniler 11 / 36
  • Ticaret 39, (%92)
Bu birdenbire olacak bir olay değil. Zamanla otoriterliğiniz arttıkça sıralamalara daha yüksek sayfalardan gireceksiniz. Özgünlük kesinlike önemli. Özellikle bir haber sitesi için. Çünkü ziyaretçilerin ilgisini çekmeniz gerek. Atıyorum neden milliyet,hürriyet gibi siteler değilde senden okusunlar. Bunları düşünerek olaya girmeniz daha karlı olur
Grapixa

kişi bu mesajı beğendi.

thesefiks thesefiks WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ş** S**
  • Mesajlar 347
  • Beğeniler 55 / 67
  • Ticaret 3, (%100)
valla ben olsam başka işlerle uğraşırım. Haber sitesi başa bela

Ek Olarak:

javadingo adlı üyeden alıntı

anladım hocam teşekkürler 10-20k hit olsa yeter günlük yani her konuya 3-5 kişi girse yeter aslında benim asıl sormak istediğim google da nasıl çıkıcaz yani haberlerimiz nasıl üst sırada çıkacak nasıl bir seo yapmak gerekiyor mesela "3 polis şehit oldu" haberi paylaşınca en azından 2. sayfada hemen çıksın istiyorum bunun için ne yapmak gerekli acaba

Ek Olarak: arkadaşlar istediğim cevabı tam olarak alamadım demek istediğim paylaşılan haberin google da üst sıralara hemen çıkması için örn paylaştıktan 5dk sonra çıkması için ne yapmalıyım ? backlink mi almalıyım seo eklentilerini mi kurmalıyım ne yapmalıyım ? benim istediğim herşey eklenti ile otomatik olsun ben sadece haberi paylaşıyım yani sitemi bu noktaya nasıl getirebilirim ve her haberde üst sıralara çıkmak için nasıl seo çalışmaları yapabilirim ?

bunun için google haberlere ve yandex haberlere kayıt olmalısın ve o da bayağı çetrefilli bir iş

www.sefikselli.com
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al