Üstad adlı üyeden alıntı

Google analtic i sen kendin için kullanıyorsun.bir kullanıcının web sayfanda yaptığı tüm hareketi zaten GOOGLE ,google analitcle olarak kayıt altına alıyor.bana web sayfanı soyle google analıtc kodun olmayan sana ben kodunu vereyim

Sorunun cevabıda zararlı degildir

Evet hocam aksini söylemedim, analytics kullanmaya ilk başlayanlardanım aynı şekilde diğer servisleride eğitimimde mevcut bu konuda, o konuda bir problem yok sadece sektörde yer etmiş site sahiplerinin Google analytics kullanmadıklarını beyan ettiklerini görmüştüm, bu bir varsayıma yada tecrübe dayanıyordu gördüğüm konularda o yüzden sordum yoksa herhangi bir zararı tabi yok. Demek istediğim sıralamaya girmiş sitelerin ölçümüyle alakalı çok yüksek bir yardım alıp almadığıyla alakalı bir soruydu.

donmezhasan adlı üyeden alıntı

Google chrome ile zaten seni ve siteni bir şekilde takip ediyor. Googledan kaçış yok.
Bu gün yazıcı arattım aradığımı buldum başka konuya geçtim, aradan biraz zaman geçti, gezdiğim sitelerin google reklamlarında aradığım yacızının reklamını gördüm. Ve bunu uzun zamandır google yapıyor.

Tabi ki hocam, fakat sizin bahsetmiş olduğunuz olay bir pazarlama taktiğ, bilgisayara site tarafından bıraklan cache ve cookiesler ile birlikte daha sonrasında girdiğiniz sitelerin reklam alanlarında ilk girilen site ile alakalı çalışmaları sana yönlendirebilirler sadece googleda değil her site yapabilir bunu.

Sanırım direk bu servisi bir sebebe dayalı kullanmayan kişilere sormamız gerekiyor, ikinize de ilginiz için çok teşekkür ederim.