-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Software Developer
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
selam,
Upload edilen resimler php resim kırpma yeniden boyutlandırma vb. aşamalardan sonra listeletiyorum. Resimlerin minimum kategori boyutu 300x450 ve çözünürlükleri yüksek olduğu için en ufak resim boyutu 250kb civarında boyut tutuyor.
Bu resimler tek bir kategoride adet az ise sorunsuz bir şekilde sayfa açılıyor fakat resim adeti arttığı zaman veri tabanından verileri çekerken geçen süreyide sayarsak epey bir zaman alıyor. Acaba bu süreyi en asgariye indirebileceğim ince ayrıntılar yada yapılabilecek ek taysiyeleriniz var mı?
not: lazyLoad kullanıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Image Optimizer imajlar için şuan iyi bir çözüm. Database servisine her seferinde hit etmek başlı başına yanlış. Cache kullanınız. Database'e önemli yerlerde dokununuz. Ne bileyim, alışverişte ödeme adımlarında mesela..
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İşte tam bu sırada sayfa lazyLoad ile resimleri aktif görünen pencere ile yüklese bile diğer bir takım verileri sayfanın açılışında çekiyor, buda zaman kaybına neden oluyor. Burada bana database için yapabileceğim ince-hassas bir dokunuş lazım.
Bunu açarmısınız? Diğer veri ile kasıt nedir, js kütüphanelerinin cagrılmasını, database'e hit edilmesimi?
Database için verileri cache 'leyiniz? Cache kullanıyorumda dediniz hala database'e neden dokunuş arıyorsunuz çözemedim sorunun ne olduğunu..
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dostum verinin yüklenme hızlı 1 saniye belki surmez ki cachten okursan.
Database'den okuduğun veriyi cache içindemi tutuyorsun, yoksa her sayfa doldugunda database'e istek sorgusu atıyormusun?
Lazy load zaten async şekilde imaj dosyalarını çağırmak(imaj için konuştuğumuz).
Hatta performansı artırmak için js dosyalarınıda cache içinde tutabilirsin. Daha sonra sayfayı parça parça html olarakta cacheleyebilirsin.
Hangi cache server'unu kullanıyorsun?
CDN için yüksek miktarda imaj dosyanız olması gerekiyor. 10milyon gibi min. baz alınabilir sayı olarak düşünülebilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Teknoloji ve Psikoloji
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
LazyLoad resimlerin sırayla yüklenmesini sağlasa da header kısmına bazı javascript dosyaları eklenir bu da yavaşlamaya sebep olur. Dolayısıyla tecrübelerime göre bu tekniği kullanmamanızı öneririm. Oluşturulan o javascript dosyalarını footer'a taşımayı denerseniz sitenize elveda diyebilirsiniz.