YazılımMimarı adlı üyeden alıntı

Dostum verinin yüklenme hızlı 1 saniye belki surmez ki cachten okursan.

Database'den okuduğun veriyi cache içindemi tutuyorsun, yoksa her sayfa doldugunda database'e istek sorgusu atıyormusun?

Lazy load zaten async şekilde imaj dosyalarını çağırmak(imaj için konuştuğumuz).

Hatta performansı artırmak için js dosyalarınıda cache içinde tutabilirsin. Daha sonra sayfayı parça parça html olarakta cacheleyebilirsin.

Hangi cache server'unu kullanıyorsun?

CDN için yüksek miktarda imaj dosyanız olması gerekiyor. 10milyon gibi min. baz alınabilir sayı olarak düşünülebilir.


Soruyu cevapsız bırakmak istemedim. Yoğun bir dönemimde açtığım bir konuydu. O zaman yazılımda bir döngüye takıldığı için sorgu uzun sürüyordu. Bu sorunu göz önünde bulundurarak yazmıştım.

Evet bahsettiklerinde haklısın, yalnız e-ticaret sistemleri büyük projelerdir. Bence tüm teknolojileri profesyonel olarak kullanmak gerekiyor.

Batarya adlı üyeden alıntı

İmage optimizer aracılığı ile resimlerini ilk önce optimize edip ardından websitenize yüklereseniz büyük ölçüde boyutlardan kar elde edersiniz hocam :)


Son olarak arkadaşların önerdiği optimize programları yanı sıra bir şey farkettim. Görseller genelde grafik ya da fotoğrafçılar tarafından geliyor. Kullandığı görsel programda örneğin photoshop da baseline optimized seçili olarak kaydediyorsa resimler açılış hızına ve seo ya etki ediyor.

Hoşçakalın beyler, cevaplar için teşekkürler :)