bilgive adlı üyeden alıntı

Bir dmoz editörü olarak, eskisi kadar sık ziyaret eden olmadığını ve uzun süredir dmoz için yazılım olarak güncelleme yapılmadığını söyleyebilirim. Fakat, dmoz dünyadaki en güvenilir web dizini projesidir. Ayrıca bir Vikipedi devriyesi olarak size şunu da söyleyebilirim. dmoz bir nevi Vikipedi'nin nofollow'suz olanıdır. Vikipedi'de ortak alınan bir karar ile tüm bağlantılar ayrıcalıksız nofollow yapılmıştır. MediaWiki yazılımında bu tür bir işlem 10 saniye sürmez. Ayrıca, dmoz'dan sitenize hit alamayacağınızı kimse söyleyemez. Kolay gelsin.

dmoz dizinine kaydedilebilmeniz için sitenizin, eklemek istediğiniz kategorideki içeriği tam anlamıyla karşıladığını bilmeniz gereklidir. Aksi aktirde, dmoz dizinine siteniz asla kaydedilmez. Yani, siteniz o kategoride örnek olmalıdır. Eğer siteniz bu tür örnek bir içeriği sahip değilse, dmoz'un ve vikipedi'nin yada musicmoz gibi sitelerin çöp ya da ticari olduğunu düşünürsünüz. Böyle bir durumda aynaya bakarak sitenize ve kendinize çeki düzen verme zamanınız geldiğini muhakkak görmelisiniz. Sormalısınız kendinize; benim dmoz ile derdim ne? benim sitem neden dmoz'a eklenmiyor? Çok zor geliyorsa, bırakın webmasterlığı bence...


Hocam ben bi girip baktım da bir sürü çöp site var dizinde. Bi temizlik şart değil mi? Tamamen göçmüş siteler var 1 yıldır güncellenmeyen siteler dizini dolduracağına yeni başvuru yapanlara yer açılmalı.