lostyazilim

PhotoShop Çizim Yapma

9 Mesajlar 2.959 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
Merhaba, daha önce photoshop'u az çok kullandım bir kaç resim düzenleme ve hazır PSD'leri düzenlemek için. Az çok butonları biliyorum yani :D

Aslında benim şimdi yapmak istediğim şey şu, elimde mevcut olan çizimleri (kendi) PSD'ye dökmek istiyorum. Bu çizimler nerede derseniz defterimde okulda boş derslerde, sıkıldığımda çizdiğim hatta sınıftaki arkadaşlardan da görüş alarak çizdiğim 1-2 değişik çizimim var. Ben çizimleri kabataslak çizerken başarılı olduğumu düşünüyorum. Tek eksik PSD'ye dökülüp renklendirmesi. Renklendirme vs. ayrıntıları az çok kafamda canlandırıyorum.

Tabi bunları hemen bir kaç günde çizmeyi öğrenip çizmeyi beklemiyorum ileriye dönük, bunları çizebilmek için nereden başlamalıyım?

wmaraci
reklam

hewsel hewsel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 29 / 60
  • Ticaret 0, (%0)
Photoshop'a başlarken:

"Photoshop çok zor çok karışık!" diye asla pes etmeyin. Aslında zor değil. Zor olsa bu kadar güzel resimler nasıl çıkar, yapan nasıl yapıyor diye düşünmek lazım. Aslında herşey bizde bitiyor. Kendinizi nasıl şartlandırırsanız öyle gider. Sözün kısası biraz dikkat ve araştırma ile kolaylıkla üstesinden gelebileceğiniz bir program.

Photoshop Öğrenmek İçin Nerelerden Faydalanabilirsiniz?

Photoshop öğrenmek için benim fikrimi sorarsanız özel eğitim seti veya özel ders almaya gerek yok. Neden mi? İnternet ortamında bu programla ilgili size ücretsiz dersler sunuyor.

Araçlar:

Başlarken öncelikle araçlardan başlamalı, nerde, hangi aracın nasıl kullanılacağı ve bunların klavye tuş kombinasyonları ile olan ilişkileri bilmeniz gereken öncelikli bilgiler. Çünkü araç panelini bilmeden Photoshop'ta mouse oynatmaktan başka bişey yapılamaz.

Araç paneline hakim olduktan sonra ilk aşama bitmiş demektir. En azından bir resimde veya bir tasarımda bir değişiklik yapmak istediğinizde hangi araç ile yapacağınızı bildiğiniz için hiç de zorlanmadan basit bir şekilde araç panelinden aracı seçip işlemlerinizi yaparsanız.

Layer mantığı:

Layer'in Türkçe karşılığı katman demek. Katman, yani layer ne işe yarıyor, mantığı nedir?

Öncellikle şöyle bir örnekle açıklıyalım: Bir yapıtınız var; bina olur, ev olur, hayal gücünüze kalmış. Bu binanın temeli background'dur, yani arkaplan. Ve temeli her zaman kilitlidir. Bu binada değişiklik yapmak istiyorsanız önce temeli kilitten kurtaracağız. Layer mantığı burda işe başlıyor. Değiştirmek istediğimiz yeri katlar ile çoğaltıyoruz. Neden mi? Orjinal çalışmamızı kaybetmemek için. Ondan sonra artık temele yapacağınız değişiklik size kalmış. Layer'lardan hangisinde işlem yapmak isterseniz onun seçili olması gerekiyor, ayrıca üst üste yerleştirme mantığı ise yine bir bina gibidir, yani hangi kat üsteyse onu görürsünüz.

Efekt:

Photoshop'ta araç kullanımı ve layer mantığından sonra en çok kullanacağınız unsur bir resime efekt vermek olacaktır. Photoshop bu konuda sınırsız diyebileceğimiz pek çok seçenek sunar. Bunların bir kısmı Blend Options diye ifade ettiğimiz ve Layers panelinde herhangi bir layer'a sağ tıkladığımızda görebileceğimiz bir seçenekte yer alır. Bir kısmı da üst menüden Image veya Filter menüsü altından ulaşabileceğimiz şekilde sınıflandırılmıştır.
Engin07

kişi bu mesajı beğendi.

Madem ki antivirüssün yakaladığın virüsü ne yapayım diye ne bana soruyon ?

msain1536 msain1536 grafikrin.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Graphic Designer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 472
  • Beğeniler 143 / 174
  • Ticaret 4, (%100)
:D:D:D ( sen bu :D'lerden anla :D )
şaka bir yana en basiti nasıl yaparsın; çizdiğin resimlerin fotoğraflarını çek photoshop ile aç. sonra al fırçayı eline üstünden geçmeye başla. yavaş yavaş çizimlerini güçlendirirsin sonra zaten elin alıştıktan sonra gerisi basit. he birde katman katman ayırmayı unutma
Engin07

kişi bu mesajı beğendi.

grafikrin.com | Stunning Ideas | Ücretsiz Grafik Tasarım Elementleri

TEHET TEHET Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 791
  • Beğeniler 96 / 374
  • Ticaret 1, (%100)
İyi bir çizim için grafik tablete ihtiyacın olacak.

wmaraci
wmaraci

SezerOkcu SezerOkcu Grafik Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 455
  • Beğeniler 148 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Photoshop'da Kaliteli bir görsel elde edemezsin pixel tabanlı çalıştığı için program daha çok vektörel programlara yönelmelisin Illustrator Kullanmalısın Photoshop menüleri ve araç butonları aynı sayılır.
Orda Daha rahat çizimler elde ediceğine inanıyorum.
Engin07 Tevfik serdar462

kişi bu mesajı beğendi.

grafikaraci.com - Tasarımın Kolay Yolu
tozlukalem.com - Tarihin Tozlu Rafları

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)

hewsel adlı üyeden alıntı

Photoshop'a başlarken:

"Photoshop çok zor çok karışık!" diye asla pes etmeyin. Aslında zor değil. Zor olsa bu kadar güzel resimler nasıl çıkar, yapan nasıl yapıyor diye düşünmek lazım. Aslında herşey bizde bitiyor. Kendinizi nasıl şartlandırırsanız öyle gider. Sözün kısası biraz dikkat ve araştırma ile kolaylıkla üstesinden gelebileceğiniz bir program.

...

Açıklaman için çok teşekkür ederim, tavsiyelerini dikkate alacağım ;)

msain1536 adlı üyeden alıntı

:D:D:D ( sen bu :D'lerden anla :D )
şaka bir yana en basiti nasıl yaparsın; çizdiğin resimlerin fotoğraflarını çek photoshop ile aç. sonra al fırçayı eline üstünden geçmeye başla. yavaş yavaş çizimlerini güçlendirirsin sonra zaten elin alıştıktan sonra gerisi basit. he birde katman katman ayırmayı unutma

Unutmam :D

TEHET adlı üyeden alıntı

İyi bir çizim için grafik tablete ihtiyacın olacak.

Gerek olduğunu zannetmiyorum, zira o kadar kişi çizim yapıyor hepsinin grafik tableti olduğunu zannetmiyorum. Onlar iyice profesyoneller için gerekli olacaktır.

Sezer Okçu adlı üyeden alıntı

Photoshop'da Kaliteli bir görsel elde edemezsin pixel tabanlı çalıştığı için program daha çok vektörel programlara yönelmelisin Illustrator Kullanmalısın Photoshop menüleri ve araç butonları aynı sayılır.
Orda Daha rahat çizimler elde ediceğine inanıyorum.

Teşekkür ederim, tavsiyeni dikkate alacağım. Bunu önceden biliyordum da aklıma gelmemiş teşekkürler.

gokenim gokenim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 1896
  • Beğeniler 766 / 351
  • Ticaret 4, (%100)
Kardeşim photoshopta çizmeni tavsiye etmem nedense ben çizdiğimde çizgilerin kenarlarında yaklaştığında kesmeler belli oluyor. Şu site güzel mesela çizim yapmak için www.onemotion.com/flash/sketch-paint/

Selamunaleyküm.

guventente guventente WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 12 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Çizim Konusunda En Kaliteli Program http://www.coreldraw.com/

yb79 yb79 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek web sitesi sahibi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 555
  • Beğeniler 286 / 212
  • Ticaret 1, (%100)
bambo tabletler var başlangıç için ideal ve ucuz.tablet alıp pratik yapabilirsin.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al