Merhaba arkadaşlar,
Bu konuyu buraya açmamın sebebi paypalın bana yapmış olduğu haksız işlemi anlatmak istememdir.
Şimdi, yapılan haksızlık şudur, birkaç gün önce yaklaşık 1 hafta öncesinde paypal hesabıma erişimim kısıtlandı.
Mail adresime baktım ve hesabın kısıtlandığını vs bildiren bir mail gelmiş. Fakat ne için kısıtladılar,hangi sebepten ötürü kısıtladılar ve yaptığım ihlalin ne olduğunu hiç bahsetmemişler. Sadece vaka numarası diye bir numara belirtmişler başka birşey yok orada da mailde yazanların aynısı yer alıyor.
Ve bende geri bildirimde bulundum ve bana yaptığım ihlali,hatayı söylemelerini istedim ve gelen mailde yaptığım bir alış veriş sebeb gösteriliyor.
Yapılan alış verişte şundan ibaret kendime ait olan bir domainin ücretini paypal üzerinden almış olmam 10 tl 'lik bir işlem bu.
Domaini sattım, ücretinide paypal üzerinden aldım. Yani bunun nesi hata arkadaşlar, neyi ihmal ediyor bu alış veriş.
Tekrar mail attım dedim sebeb ne burda ben alış veriş yaptım,kendime ait olan bir domaini sattım ve ücretini paypalla aldım dedim.
Daha sonra affedersiniz ama .... geçer gibi hesabınızı tamamen kapattık diye mail atıyorlar. Benden hiçbir belge vs istemediler.
Ben teklifte bulundum dedim hesabın bana ait olduğunu size kanıtlayabilirim, bana parayı gönderen kişiyi size yönlendirebilirim dedim fakat çok özür dilerim ama .... dahi takmadılar.
Telefonla arayın dedim,aramadılar, kimliğimi doğrulayım dedim ciddiye almadılar.
En son dedim hesapta 5 TL var alın onuda başınızın gözünüzün sadakası olsun.Bana haklı bir sebep göstermiyorlar veya bana demiyorlar şu şu belgeleri sağlayın,kimliğinizi doğrulayın gibi birşey de demiyorlar. Dalga geçer gibi mailimi ciddiye almayıp hesabı kapatıyorlar.
Size soruyorum arkadaşlar paypal bir alış veriş ortamı değil midir ? Biri size para gönderir veya siz birine para gönderirsiniz ve paypal bu işlemi güvenle yapmanızı sağlayan ortam değil midir ?
Benim yaptığım iş kendime ait olan bir domaini bir başkasına sattım onun ücretini paypalla aldım.
Eğer isteyen olursa mail görüşmelerini en başından itibaren atarım.
Yazık, güvendiğimiz sisteme bak,kafasına göre hesap kapatıp açıyorlar.