-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar arkadaşlar.
Diyelim ki WordPress sitemi yeni bir sunucuya taşıyacağım.
Ben veribanındaki temamla ilgili bilgilerin, eklenti ve bileşen bilgilerinin taşınmasını istemiyorum. Sadece yazılarım, sayfalarım, kullanıcılar taşınsın, bununla birlikte bu yazı ve sayfalardaki resimler taşınsın istiyorum.
Veritabanı yedeği alırken hangi tabloları bu durumda almam yeterli?
Bir de wp-content'teki resimleri taşıdığımda WordPress bunları direkt görecek midir? Yoksa veritabanında bu resimler için de ayrıdan bir tablo mu vardır?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog. / Webmaster
-
-
Ad Soyad
Ü** G**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
İstediğiniz bir çalışma ile yedek alıp hiç kurmadım ama mantıken, resimlerinizin olduğu klasörün yedeğini aktardıktan sonra, dış aktar yaptığınız konu ve diğer sayfaların yedeğini içe aktardığınız sitenize aynı şekilde gelmesi gerekiyor. Sub domain açıp deneyin isterseniz yada localde ona göre devam edersiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım & Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Wordpress Import diye bir eklenti var aynı eklenti ile wordpress ini dışarıya çıkartabilir yine o eklenti ile içeriye ekleye bilirsin. Tam olarak detayını bilemiyorum ama bu eklenti ile taşındığını duymuştum
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Y** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Aynı konuyu ben de bir hafta önce açtım. Veritabanı yedeği almak istemiyorum çünkü veritabanını wordpressi ilk kullanmaya başladığım zamanlarda onlarca eklenti ve tema ile şişirmiştim. Güncel eklentiler ne yazık ki artıkları tam temizlemiyor ve sorun oluşuyor.
Bir arkadaş worpress'in dışa aktrama komutunun işe yaradığını yazmıştı benim konumda. Yalnızca resim klasörünü olduğu gibi kopylamak gerekiyormuş. Kalıcı bağlantı gibi ayraları da aynen yapmak gerekeir herhalde ama denemeye cesaretim yok
Ne ekersen onu biçersin
emrtplglu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Hocam eklenti falan uğraşmayın direk veritabanı yedekleyin.
YEDEKLEME:
Admin paneli-Araçlar-Dışa aktar
YEDEKLEDİĞİNİZİ TAŞIMA
Admin paneli-Araçlar-İçe aktar