-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Endüstri Mühendisi
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Merhaba Arkadaşlar
Daha önce güzzel bir projem var demiştim yavaştan faaliyete geçtim. Ama öncesinde öğrenmem gereken bir kaç şey var. Benim sitemde tüm müzikleri bulundurmam gerek. Yani bir müzik arama moturu gibi olmam gerek ama bu şarkıları telif haklarını ihlal etmeden nasıl bulundurabilirim ?
Mesela Deezer veya Spofity gibi uygulamalarda tüm şarkılar yer alıyor hepsinin tek tek telif haklarını almış olamayacaklarına göre bunlar nasıl barındırıyorlar.
Benimde aklıma youtube'u kullanmak geldi sitemde yer alan arama bölümünde youtube'daki şarkıları vs. arama yaptırsam nasıl olur ? Yani ben kendi sitem üzerinde değil de youtube üzerindekileri arattırsam nasıl olur bu şekilde telif vs. nasıl olur ? Veya hangi şekilde yasal bir şekilde ilerleyebilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
tekniker
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba hocam bende aynı şekilde müzikle uğraşıyorum. Sitenizde barındırmadığınız sürece hiç bir sıkıntı yok. Sitenizin footer kısmına böyle bir not eklemeyide Sitemizdeki tüm müzikler, Youtube API servisi ile yasal olarak belirtilen siteden alınmaktadır. Sitemiz, bünyesinde herhangi bir müzik barındırmamaktadır.
unutmayın. Uyar kaldır politikasınıda benimseyin hiç bir şey olmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Php
php yaşam biçimidir...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
php
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Uzun zamandır mp3 scripti yazan biri olarak telif konusunda muzdarip olan hatta siteleri kapanan müşterilerim oldu... muyaptan şunu kaldır bunu kaldır uyarılarına tek tek yetişilemeyeceği için bir sistem geliştirdim...
Youtube telif işine şöyle bir çözüm getirdi dışarda yayınlanmasını istemediğin içeriğe embed ile paylasmaya izin verme seceneği koydu... bunu secersen sadece youtube da izlenir...
Yaptığım sistemde telif haklı yani embed ile paylaşılması yasak olan içerikleri arama sonuclarında göstertmiyorum. Ayrıca sisteme daha önce normaş olarak eklenmiş daha sonra telif hakkı var diye embed e kapanmış olan içerikleri de otomatik olarak sildirtiyorum... bu sayede ne linkler bosa düşüyor ne de telifli içerik barındırıyorum.. dolayısı ile kimse sitenizi kapatamıyor...
Bkz.
http://hit.im ,
www.xliva.com
1 kişi bu mesajı beğendi.
adminmaker++ Admin Panel Oluşturucu, Tema Giydirici
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ama bir kere biri yapmıştı youtube sorun çıkarmış telif konusunda o da radyo şeysine çevirmek zorunda kaldı sitesini
Selamunaleyküm.