Kendi bilgilerime göre birkaç şey söyleyebilirim.

.com uzantısı alınmış olan domain aktif mi? aktifse ne zamandan beri aktif ve içerik kalitesi nedir? İndex sayısı ve google aramalarındaki gücü nedir? Bu soruların cevabını öğrendikten sonra, kendinizin ne yapabileceğinizi düşünün. Mesela O site kadar içerik ekleyebilecek misiniz? Onların içeriğini alt edecek, google aramalarında sizi onların üzerine çıkartabilecek gücünüz ve projeleriniz var mı?

Olaya bu noktadan yaklaşırsanız faydanıza olacaktır.

Markalaşma yoluna gidecek bir site olmasını istiyorsanız .com uzantısının başkasında olması işinize gelen bir durum olmaz. .com veya diğer uzantılarda aynı domainle siteler mevcutsa onları geçebilecek proje ve çalışmalarınız olamayacaksa riske girmeye de gerek yok. Başlıbaşına kendi domainnizde güçlü bir rakibiniz olasun istemezsiniz.

Diyelim ki o domain isminde site açılmamış. Yine Kendinize güven şart olacak çünkü yıllarca emek veripte bir yere getirdiğiniz site bir gün aynı domainin .com uzantısıyla rakip olarak karşınıza çıkabilir.

Şunu unutmamak lazım domain uzantısı ne olursa olsun içeriğiniz güçlü, seo çalışmalarınız başarılı ve özgünlüğünüz üst seviyedeyse başarılı olursunuz. Ama özellikle domainizin .com uzantısıyla başka birinin yayın hayatına başlaması göze alınacak bir durum değildir.

100'den fazla .com uzantım 1 tane .net 1 tane .org 1 tanede .tk uzantım mevcut bu duruma bakarak ne düşüncede olduğumu anlarsın sanırım:)

Başarılar dilerim.