Hocam çok önemli bir konuya değinmişsiniz özellikle son günlerce anahtar kelime yoğunluğu ve makale uzunluğu benimde çok kafama takılıyordu.

Birçok farklı anahtar kelimelerde arama yaparak ilk sayfa ilk 5 sıradaki sitelerin o anahtar kelimeyi yüzde kaç oranında kullandıklarını merak ediyordum. http://tools.seobook.com/general/keyword-density/ adresinden birçok konu hakkında yazılmış makaleleri sorgulayınca genelde 3 kelimeli anahtar kelimeleri makalelerinde %1,5-%3 oranında kullandıklarını gördüm. Bazı sitelerde ise anahtar kelime oranı %1 olmasına rağman birinci sırada çıkan siteler vardı. Fakat bu siteler genellikle yıllardır (en az 5 yıl) yayın yapan internet siteleriydi.

Makale uzunluğu hakkında ise çeşitli kişilerin ilk sayfada çıkan makalelerinde yüze yakın sahte yorum yaptıklarını gördüm. Kendileri sanki bir başkası gibi makaleye girip onlarca farklı kişinin ağzından konu hakkında onlarca yorum yapmışlar ve bu yorumlar konuyu uzun bir hale getirdiği gibi sıralamada da ilk sayfa ilk sıralara yerleşmelerini sağlamış. (yorumlar farklı tarihlerde düzensiz şekilde yazılmıştı.)

Bu konuyu takipteyim...