-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilişim Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
H** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Zorluk derecesi yüksek olan bir kelime için 2 aydır çalışıyoruz. 67.sıradan 2.sıraya yükseldik. hatta kısa süreliğine ilk sırayı da test etti sitemiz 3 gün önce. Çalışmayı gerçeştirdiğimiz sayfa bir yazı yada kategori adresi değil, wordpress sayfası. kategori olsa hergün yeni bir yazı ekleriz ama sayfa olunca, sayfayı güncellemek adına 2-3günde bir birer paragraflık eklemeler yapıp sayfayı biraz abartılı uzunluğa ulaştırdık.
1- sayfada şuan 800 civarı kelime var, idealı 300-400 deniliyor. acaba kısaltsak mı yazıyı.
2- anahtar kelime yoğunluğumuz şuan %1 civarında. ideali %3-4 civarı deniliyor yine.
Açıkcası 2.sırada bizim için çok iyi bir yer. ilk sıraya yükseleyim derken 2.sıradan da olmak istemediğim için bu başlığı açma gereği duydum :) tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum...
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilişim Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
H** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ek olarak bir şey daha sormak istiyorum. Sayfa içerisinde geçen anahtar kelimelerden ilkine link ekliyorum (aynı sayfaya) Bunun kesin olarak olumlu katkısı olduğuna inanıyorum ama mantıksal olarak yorumladığımda içerisinde bulunduğum sayfadan hedef kelimede yine aynı sayfaya link vermek bana çok basit bir manipülasyon gibi geliyor. Google' in bunu nasıl pozitif değerlendirdiğini merak ediyorum.
Buradan yola çıkarak şunu sormak istiyorum. 750 kelimelik makalemin yeni halinde 13 yerde 3 kelimelik anahtar kelime grubu geçiyor. Bunlardan ilkinden aynı sayfaya link verdim. Acaba sayfa içerisindeki 2-3 yerde daha link versem aynı kelimelerden nasıl bir etkisi olur?
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilişim Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
H** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hocam aynı şeyleri düşünüyoruz. yani bu yapılan açık bir şekilde google i aldatmadır ama ben kısa süreliğine de olsa olumlu etkisi olduğuna inanıyorum, şuan bahsettiğim kelimede ilk sıraya yükseldi mesela sayfamız tekrar. ama uzun süreli değerlendirmede belkide bu aldatmaca yüzünden zarar görürüz onu bilemem.