Güzel fikir ama yardım yapılacak kişiyi kim belirleyecek. Para nerde toplacak. Yasal olarak yardım parası toplayabilmen için vakıf dernek kurman gerekli yoksa para toplayanın başı yanar. Böyle büyük bir topluluk oluşturamazsın ama birkaç fakire fukaraya bu forumdan toplaşarak yardım edelim anca böyle olur.
Ek Olarak:
Katılıyorum hasta lösemili çocuklar var onlara moral olması amacıyla birşeyler yapılabilir. Ailesi düşkünse maddi yardım yapılabilir. Birde şu var taşıma suyla deirmen dönmüyor. birine yardım edersin 3 gün yarasına merhem olur. Devlet fakirine fukarasına bahmiiiir
Ek Olarak:
Katılıyorum hasta lösemili çocuklar var onlara moral olması amacıyla birşeyler yapılabilir. Ailesi düşkünse maddi yardım yapılabilir. Birde şu var taşıma suyla deirmen dönmüyor. birine yardım edersin 3 gün yarasına merhem olur. Devlet fakirine fukarasına bahmiiiir
Kişiler de yardım kampanyası düzenleyebilir. Dernek olmaya gerek yok diye biliyorum. Biz yardım ederiz bu önemli değil. Önemli olan dikkat çekmek. Ses getirmek. En kötü ihtimal resmi olarak bir yardım derneği kurulur. Yönetim seçilir. Para da yönetimin banka hesabında toplanabilir. İnternet sitesi üstünden ne kadar para toplanmış yayını yapılabilir. Bunu banka hesabıyla karşılaştırırız. Sorun olacağını düşünmüyorum.
Ayrıca bkz:http://www.dernekler.gov.tr/tr/Mevzuat/2860-Sayili-Yardim-Toplama-Kanunu.aspx
Meğer çok yanlışımız varmış. Olsun. Halledilemeyecek şeyler değil.