b3L4 adlı üyeden alıntı

Admin şahsi fikrim sadece tabi hakkı olabilirsiniz ama AMD nin yeni ekran kartların teknolojisini incelerseniz bana hak vereceksiniz pyhsx teknolojisi sadece nesneler de
sözde canlilik ve cam gibi parlaklık vermekte ama rakip firma da tam tersi tabi bu iş
kullanıcıya kalmış birşey gelelim 3-5 az içinde aynı paraya gelme mevzuuna hocam
ben hiç o ufak paraları biriktirip pc parçasını alanı görmedin parça başına 100tl
fark olursa hiç olmasa ram lerin fiyatını çıkarmış olur yada psu fiyatını çıkarmış olur
gerçekten bilgili birisiniz maksadım sizin bilginizi yargılamak yada baltalamak değil ama
amacım sadece bilgimi paylaşmak

Ek Olarak: Cepten yazıyorum bazı cümleler yanlış olabilir :)

Hocam fiyatları uzun zamandır takip etmediğimden uydurdum ama şimdi baktım daha somut olması için. Örneğin orta seviyede i3 4160 ile FX 6300'ü karşılaştırırsak, i3'ün açık ara önde olmasına karşın, fiyat olarak aralarında türk lirası ile sadece 37 lira fark var. Intel 37 lira daha pahalı yani. Güç tüketimlerine bakarsak, i3 54 watt tüketirken, FX 95 watt tüketiyor. Yani aradaki 37 liralık farkla hem daha fazla performans, hem de daha az güç tüketimine sahip bir işlemci almış oluyorsunuz. Tabi ki, bunun sonucunda alacağınız güç kaynağının da daha düşük olması cebinize artı fayda sağlıyor. Yani hocam özetle; ne yaparsanız yapın, mevcut piyasa koşullarında, mevcut ürünlerle Intel açık ara her yönüyle önde. Yani mantık intel diyor. Ama OC vb. konulardaki kullanıcı tercihleri fikirleri değiştirebilir o ayrı konu...

Edit : Bu arada i3 4160 yerine 4150 alırsak, fiyat farkı kapanmış olur. FX 6300 ile aynı fiyat. Bu durumda harcadığınız güç tüketimi cebinizde kalmış olur.