lostyazilim
tr.link

Kasa toplayacağım önerileriniz?

30 Mesajlar 5.709 Okunma
acebozum
tr.link

BlackStone BlackStone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)

HknCOLAK adlı üyeden alıntı

Ben sizin topladığınız sistemle kıyaslamadım. Arkadaş fikir istemiş, bende paylaştım düşünsün diye. İncelemedim sizin yazdıklarınızı.

Anlıyorum. Bende sistem toplayacak başka kişiler de olabilir diye, açıklama yapmak istedim. Bu arada dergilere fazla güvenmemekte fayda var. Her zaman olmasa bile, çoğu zaman taraflı davranabiliyorlar. Gerçek manada tarafsız ürün incelemeleri yapan ve ücretsiz bir yayın olan TeknoSeyir'i tavsiye ederim şahsen...

wmaraci
webimgo

Zagry Zagry Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 306
  • Beğeniler 11 / 44
  • Ticaret 15, (%100)
Intel işlemci yerine daha uygun olan AMD işlemci alsam sizce nasıl olur? Çünkü iyi bi intel işlemci gerçekten pahalı

• Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)

Zagry adlı üyeden alıntı

Intel işlemci yerine daha uygun olan AMD işlemci alsam sizce nasıl olur? Çünkü iyi bi intel işlemci gerçekten pahalı

İşlemciye az verdiğin para, elektrik parası olarak sana geri döner. Önceki mesajlarda yazdım okumadın sanırım. AMD işlemciler ortalama 20-40 watt arası daha fazla tüketime sahip. Fiat yerine Audi'ye bineyim ama tüp taktırayım mantığına benziyor bu durum. O para bir şekilde çıkacak cepten.

b3L4 b3L4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek bilişim hizmetleri
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 21 / 17
  • Ticaret 5, (%100)

BlackStone adlı üyeden alıntı

İşlemciye az verdiğin para, elektrik parası olarak sana geri döner. Önceki mesajlarda yazdım okumadın sanırım. AMD işlemciler ortalama 20-40 watt arası daha fazla tüketime sahip. Fiat yerine Audi'ye bineyim ama tüp taktırayım mantığına benziyor bu durum. O para bir şekilde çıkacak cepten.

Merhaba hocam bende AMD fx8150 kullanıcısıyım dediniz doğru intel ve AMD nin tdp
oranları farklı bu yüzden AMD işlemciler ve ekran kartlarinin
tdp değerleri yüksek olup tabi güç çekimde yüksek oluyor ama intel atıyorum 50tl
Aylık elektirik harcarken AMD işlemciler max. 55-60tl harcar yani max.
%5 lik fark için intel e para baglamak mantıksız bence kullanıcı grafik render programları
kullanacak sa intel derin ama sırf oyun içinse AMD işlemcı ve ekran kartlarını
öneririm ekran kartların nvidia ve amd nin fiyatlarına bir bakın AMD ekran kartların
daha uygun olduğunu göreceksiniz nedeni ise nvdia ekran kartların
Gpu su daha pahalıdır tefe tasarımcı ekran kartı firmaların kar oranlarında eklerseniz
fiyat tablosunda AMD nin daha önde olduğunu göreceksiniz
AMD tutkunu değilim ama verdiği paranın hakkını arayan biriyim bu arada
Teknoseyir gibi bir site kuruyoruz hem blok hemde forum olacak
sıtenin adı Teknosenin.com bütün değerli arkadaslarimi beklerim
iyi akşamlar

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)

b3L4 adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam bende AMD fx8150 kullanıcısıyım dediniz doğru intel ve AMD nin tdp
oranları farklı bu yüzden AMD işlemciler ve ekran kartlarinin
tdp değerleri yüksek olup tabi güç çekimde yüksek oluyor ama intel atıyorum 50tl
Aylık elektirik harcarken AMD işlemciler max. 55-60tl harcar yani max.
%5 lik fark için intel e para baglamak mantıksız bence kullanıcı grafik render programları
kullanacak sa intel derin ama sırf oyun içinse AMD işlemcı ve ekran kartlarını
öneririm ekran kartların nvidia ve amd nin fiyatlarına bir bakın AMD ekran kartların
daha uygun olduğunu göreceksiniz nedeni ise nvdia ekran kartların
Gpu su daha pahalıdır tefe tasarımcı ekran kartı firmaların kar oranlarında eklerseniz
fiyat tablosunda AMD nin daha önde olduğunu göreceksiniz
AMD tutkunu değilim ama verdiği paranın hakkını arayan biriyim bu arada
Teknoseyir gibi bir site kuruyoruz hem blok hemde forum olacak
sıtenin adı Teknosenin.com bütün değerli arkadaslarimi beklerim
iyi akşamlar

Sadece 2 şey söyleyeceğim. Birincisi elektrik tüketim ücret farkı 5 liradan fazla olur. İkincisi intel ile amd veya amd ile nvidia arasında uçurumlar yok. Taş çatlasa 100 lira fark eder donanım başına. Bu da 3-5 ayda dediğim gibi elektrik faturasından geri kazanılır. Ayrıca Nvidia'nın sürücü desteği, pysics İntel'in ise render vb. avantajları var. Yine de bir kullanıcı neyi almak istiyorsa onu alsın. Ben sadece tarafsız yorumlarımı belirttim. Siteniz de hayırlı olsun.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 21 / 17
  • Ticaret 5, (%100)

Sadece 2 şey söyleyeceğim. Birincisi elektrik tüketim ücret farkı 5 liradan fazla olur. İkincisi intel ile amd veya amd ile nvidia arasında uçurumlar yok. Taş çatlasa 100 lira fark eder donanım başına. Bu da 3-5 ayda dediğim gibi elektrik faturasından geri kazanılır. Ayrıca Nvidia'nın sürücü desteği, pysics İntel'in ise render vb. avantajları var. Yine de bir kullanıcı neyi almak istiyorsa onu alsın. Ben sadece tarafsız yorumlarımı belirttim. Siteniz de hayırlı olsun.

Admin şahsi fikrim sadece tabi hakkı olabilirsiniz ama AMD nin yeni ekran kartların teknolojisini incelerseniz bana hak vereceksiniz pyhsx teknolojisi sadece nesneler de
sözde canlilik ve cam gibi parlaklık vermekte ama rakip firma da tam tersi tabi bu iş
kullanıcıya kalmış birşey gelelim 3-5 az içinde aynı paraya gelme mevzuuna hocam
ben hiç o ufak paraları biriktirip pc parçasını alanı görmedin parça başına 100tl
fark olursa hiç olmasa ram lerin fiyatını çıkarmış olur yada psu fiyatını çıkarmış olur
gerçekten bilgili birisiniz maksadım sizin bilginizi yargılamak yada baltalamak değil ama
amacım sadece bilgimi paylaşmak

Ek Olarak: Cepten yazıyorum bazı cümleler yanlış olabilir :)

• Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)

b3L4 adlı üyeden alıntı

Admin şahsi fikrim sadece tabi hakkı olabilirsiniz ama AMD nin yeni ekran kartların teknolojisini incelerseniz bana hak vereceksiniz pyhsx teknolojisi sadece nesneler de
sözde canlilik ve cam gibi parlaklık vermekte ama rakip firma da tam tersi tabi bu iş
kullanıcıya kalmış birşey gelelim 3-5 az içinde aynı paraya gelme mevzuuna hocam
ben hiç o ufak paraları biriktirip pc parçasını alanı görmedin parça başına 100tl
fark olursa hiç olmasa ram lerin fiyatını çıkarmış olur yada psu fiyatını çıkarmış olur
gerçekten bilgili birisiniz maksadım sizin bilginizi yargılamak yada baltalamak değil ama
amacım sadece bilgimi paylaşmak

Ek Olarak: Cepten yazıyorum bazı cümleler yanlış olabilir :)

Hocam fiyatları uzun zamandır takip etmediğimden uydurdum ama şimdi baktım daha somut olması için. Örneğin orta seviyede i3 4160 ile FX 6300'ü karşılaştırırsak, i3'ün açık ara önde olmasına karşın, fiyat olarak aralarında türk lirası ile sadece 37 lira fark var. Intel 37 lira daha pahalı yani. Güç tüketimlerine bakarsak, i3 54 watt tüketirken, FX 95 watt tüketiyor. Yani aradaki 37 liralık farkla hem daha fazla performans, hem de daha az güç tüketimine sahip bir işlemci almış oluyorsunuz. Tabi ki, bunun sonucunda alacağınız güç kaynağının da daha düşük olması cebinize artı fayda sağlıyor. Yani hocam özetle; ne yaparsanız yapın, mevcut piyasa koşullarında, mevcut ürünlerle Intel açık ara her yönüyle önde. Yani mantık intel diyor. Ama OC vb. konulardaki kullanıcı tercihleri fikirleri değiştirebilir o ayrı konu...

Edit : Bu arada i3 4160 yerine 4150 alırsak, fiyat farkı kapanmış olur. FX 6300 ile aynı fiyat. Bu durumda harcadığınız güç tüketimi cebinizde kalmış olur.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 21 / 17
  • Ticaret 5, (%100)

Hocam fiyatları uzun zamandır takip etmediğimden uydurdum ama şimdi baktım daha somut olması için. Örneğin orta seviyede i3 4160 ile FX 6300'ü karşılaştırırsak, i3'ün açık ara önde olmasına karşın, fiyat olarak aralarında türk lirası ile sadece 37 lira fark var. Intel 37 lira daha pahalı yani. Güç tüketimlerine bakarsak, i3 54 watt tüketirken, FX 95 watt tüketiyor. Yani aradaki 37 liralık farkla hem daha fazla performans, hem de daha az güç tüketimine sahip bir işlemci almış oluyorsunuz. Tabi ki, bunun sonucunda alacağınız güç kaynağının da daha düşük olması cebinize artı fayda sağlıyor. Yani hocam özetle; ne yaparsanız yapın, mevcut piyasa koşullarında, mevcut ürünlerle Intel açık ara her yönüyle önde. Yani mantık intel diyor. Ama OC vb. konulardaki kullanıcı tercihleri fikirleri değiştirebilir o ayrı konu...

Edit : Bu arada i3 4160 yerine 4150 alırsak, fiyat farkı kapanmış olur. FX 6300 ile aynı fiyat. Bu durumda harcadığınız güç tüketimi cebinizde kalmış olur.

hocam FX 6300 işlemci hem 6 çekirdek hemde ön belleği 14mb tdp oranı yüksek olabilir ama i3 4150 de sanırım 4 çekirdek olması lazım ama unutmayın ki intel i3 4150 de 2 sanal 2 gerçek çekirdek bulunmakta vede önbelleği düşük amd nin tdp oranın yüksek olması ön bellek kapisitesinin yüksek olmasından dolayıdır vede o.c konusuna gelirsek iyi araştırın intel işlemcilerin üst zar kısmı amd işlemcilerine göre kalındır vede o.c yapıldığında iyi sonuçlar vermemekte FX işlemciler intel K serisi işlemcilerden overclock işine daha yatkındır

• Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)

b3L4 adlı üyeden alıntı

hocam FX 6300 işlemci hem 6 çekirdek hemde ön belleği 14mb tdp oranı yüksek olabilir ama i3 4150 de sanırım 4 çekirdek olması lazım ama unutmayın ki intel i3 4150 de 2 sanal 2 gerçek çekirdek bulunmakta vede önbelleği düşük amd nin tdp oranın yüksek olması ön bellek kapisitesinin yüksek olmasından dolayıdır vede o.c konusuna gelirsek iyi araştırın intel işlemcilerin üst zar kısmı amd işlemcilerine göre kalındır vede o.c yapıldığında iyi sonuçlar vermemekte FX işlemciler intel K serisi işlemcilerden overclock işine daha yatkındır

Hocam bende dedim ki zaten OC yapılacaksa AMD tercih edilir :) Ayrıca 6 çekirdek olması hiçbir şey ifade etmiyor. Şuan zamanım yok ama kendiniz testlere bakın bu iki işlemci arasında bariz intel farkı var. Laf olsun diye yazmadım o karşılaştırmayı iyi okumamışsınız sanırım.

• Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 21 / 17
  • Ticaret 5, (%100)

Hocam bende dedim ki zaten OC yapılacaksa AMD tercih edilir :) Ayrıca 6 çekirdek olması hiçbir şey ifade etmiyor. Şuan zamanım yok ama kendiniz testlere bakın bu iki işlemci arasında bariz intel farkı var. Laf olsun diye yazmadım o karşılaştırmayı iyi okumamışsınız sanırım.

dikatli okumadım doğrudur hocam iyi günler

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al