Fakat olayın akabinde içeriğinin korunması konusunda tavsiyeler vermiş biri olarak gönlünü kazanmış bulunmaktayım.Gelen tepki oldukça doğal:
"Birşeylerin farkına varmak için illa talihsiz bir olay yaşamak gerekiyormuş " şeklinde. Ayrıca sonuçta bayan olmadığım için içerik sıkıntısı çekiyorsam yardım edebileceğini, çünkü benim ona içerik hırsızlığı konusunda deneyim kazandırdığımı ve bunun karşılığı olduğunu söyledi.
Tabii bu süreç içerisinde hala reklam politikam gizli kaldı.
Bunlar bir politikadır.
Siz kişiye somut bir zarar vermedikten sonra politikanın ahlakı yoktur, stratejileri vardır :)
Ayrıca,
Ne derseniz diyin.Ben burada realist bir şekilde stratejilerimi paylaşıyorum.
Ha bunları uygularsınız, belki bunlara karşı önlem alırsınız, yada beyin fırtınası diyip geçmek yerine fikri taşlarsınız.Orası beni ilgilendirmez.
Amacım tamamen forumda kendine strateji belirlemek isteyen arkadaşlara somut bir fikir sunmaktı.
Hergün onlarca benzeri konular açıp. SEO budur, şudur demek yerine somut adımlarla nasıl bir strateji izlenir bunu açıklamaya çalıştım.
Benim algım savaşta hile mübahtır ki bende botlarla makale spinleyen arkadaşların stratejilerini hiçbir zaman benimsemedim.Bana göre bu yöntem interneti çöplüğe dönüştürmekten başka birşey değildi.Hiçbir zaman tasvip etmedim.Fakat siz somut olarak hiçbir zararın yaşanmadığı, belki bazı yönlü politikların insan ahlakına uygun olmadığını söyleyebilirsiniz.Aldırış etmem.Ama mutlaka birilerinin SEO algısını genişletmek açısından yararlı bulacağını düşünüyorum.
Yaptığımız size yarar sağlamış olabilir ama karşı tarafın emeğine çalmış olduğunuz gerçeğini değiştirmez.
Yazınızda bahsettiğiniz içerik ile sonradan uygulama ile anlattığınız farklı durumlar ve birerbir hırsızlık ile fırsatçılık demektir. Bu platformda bile aldığınız yorumlara değer biçebilirsiniz ancak vebal ve mimlenme tehlikesini hiçe sayıyorsunuz sanırım. Artı bi durum, önce index almış olmanız çok önemli değil aslında, içeriğinizin orjinalliğidir önemli olan. Bu şekilde ancak vur kaç yapar bir süre sonra tamamen ortadan kaybolma şansınız olir maalesef.
Yöntem doğru olabilir belki ama ben gidiş yolunu etik bulmadım