lostyazilim
tr.link

Dedikodun yapılıyorsa, WELCOME TO MARKALAŞMA!

8 Mesajlar 1.227 Okunma
acebozum
tr.link

terzi312 terzi312 Wordpress PERFORMANS Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Ünlülerin kendi aralarında atışmaları, birbiri arkalarından yaptıkları dedikoduları bu isimlerin magazin programlarından eksik olmamasını sağlamaktadır.
Kimseyle geçinmeyi bilmeyen kişi, zihnimizde daha çok yer tutar ki, bazen ünlüler camiasında olmayıp da ünlülere laf atarak ün kazanan şahıslar var.
Yani o kişinin ününden pay koparmaya çalışan insanlar...
Yada bunun farkında olmadan ün sahibi olanlar...

Bu anlamda web siteleri arasındaki atışmalarda o sitelerin kullanıcılarına yansımaktadır.
Burada isim söylemeden belirtebilirim ki, hack forumlarından, webmaster forumlarına... yada bilinmiş blog sitelerine kadar birçok alanda hep bir çekişme söz konusudur.

İnternet camiasının da bir magazin bülteni oluşmuş durumdadır.
Dolayısıyla sizde hizmet verdiğiniz kategoride ki otoritenin ününden faydalanmak için böyle bir strateji belirleyebilirsiniz.

Örneğin yine isim vermeden, bir zamanlar daha yeni yayına başlamış bir cracker (şifre kırma) forumu,hack kategorisindeki otoriter olan forumun birçok kullanıcısının şifresini kırdı.
Ayrıca bu da yetmedi forumda şifresi "123456" olan birçok kullanıcının şifresini pastebin sitesinde yayınladı ve savaşın çanları çalmaya başlamıştı ki, bu savaştan en fazla kazancı alacak olan site yine saldırıyı yapan ve saldırı yaptığı sitenin otoritesini sarsmaya çalışan siteydi.

O zaman neymiş?
Marka olmak için mutlaka otoritenin ayağını kaydırmalısın.
Sakın yanlış anlaşılmasın.Meşru olmayan yöntemlerden bahsetmiyoruz.
Yukarıdaki hack örneğiyle karıştırmayalım,o camiada gövde gösterisi öyle yapıldığı için o şekilde örnek vermiştim.
Örneğin sizde yazılım forumu iseniz, rakip sitenizin çıkarttığı yazılımların bug larını bulmaya çalışarak bir strateji izlersiniz vs vs.

Şimdi sizlere çok önemli bir tüyo daha vereceğim.
Acaba SEO yokken kaç tane moz vardı?
Yada uzaklara gitmeden; reknova, webrazzi?

Forumdan da çoğumuzun tanıdığı cryptosam?

Demek istediğim o ki, SEO bir branş ise bu isimler bu branşta markalaşmaktadır.
Hemen şöyle açıklayayım.
Düşünün ki Google veri tabanında hiç moz kelimesi geçmemiş, reknova, cryptosam... Baktığınız zaman bu kelimelerin anlamları yok...
Sonra bir anda bu isim veri tabanına ekleniyor ve çoğu yerde kullanılıyor ki benim teorilerime göre hiç link almamış olsa bile yazdıklarımız google tarafından önem taşıyor.
Mesela ben buraya cryptosam yazdığımda google bunu "bir marka ismi üzerine tartışma yapılıyor" olarak algılayabilir.
Çünkü son zamanlarda abcseo, seoxyz isimlerinden çok daha önce kimsenin duymadığı ve internette yer almayan isimlerin marka olduğunu görüyoruz.

Örneğin: seomoz = moz, seohocasi = webrazzi ...

Dolayısıyla şöyle bir deney yapmayı planlıyorum:
Daha önce hiç görülmemiş bir isimde domain alıp. Örneğin ( loshka[nokta]com )
Linkli-Linksiz her mecrada loshka yazıyorum.
Google bakıyor, herhangi bir anlam taşımayan bir kelime fakat son zamanlarda sıkça adının telafuz edilmesi bir şeylere işaret...
Sektörü ile alakalı 1-2 link almış ve Google aramalarında birkaç kere marka ismi (loshka) olarak aranmışsa markalaşma onayı veriyor.

Söylenilenlerin tam aksine "link çıkışı yoksa salla gitsin" mantığı çok saçma.
Markalaşma için önemlidir.
Üyelik aldığınız sitelerde link çıkışı yoksa üzülmeyin derim.
Eğer çok telaffuzu edilen bir marka ismine sahip değilseniz markalaşma yolunda yararı olur diye düşünüyorum...

Sizin bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

uzayperformans.com
wmaraci
reklam

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
Zekice bir strateji. Ayrıca o siteleri ayrı yapan yada marka yapan diğer sitelerde olmayan içerik ve akıcı anlatım şeklidir.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Uzun zamandır düşünüyorum ancak işin insan faktörünü egale ederek düşünmüşsünüz gibi geldi, yoksa yüzbinlerce forum blog site ve videoda bir kelimeyi markalaştırmak sadece bir kac saatimizi alırdı ;)

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

• Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

Bipixel adlı üyeden alıntı

Zekice bir strateji. Ayrıca o siteleri ayrı yapan yada marka yapan diğer sitelerde olmayan içerik ve akıcı anlatım şeklidir.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Benimde hali hazırda tüm paravanlarıma uyguladığım yöntemi sizlerle paylaşmak isterim.
Henüz benzerini kimse paylaşmamıştır!

İlk önce strateji sonucu istatistiklere göz atalım:

Artış gözle görülüyor...
Peki bunu nasıl yaptım ve ne kazandım?

Öncelikle sektörümle alakalı siteleri takip ettim.Kadın sektöründeki blog yazarları genellikle bayan oldukları için SEO konularını fazla anlamazlar.Kurbanımızda paylaştığı yazıyı hızlı indexletemediği ve korumaya almadığı için tam bizlik.
Kurban bir yazı paylaşıyor ve aynısını paylaşıyorum.Sonrasında o yazının orjinaline yorum atıyorum ve xyz sitesi bu içeriğin aynısını yazmış diye.
Kurbanımız var gücüyle bizim sitemizi paylaşıyor ve arkadaşlarına da sizde paylaşın şikayet edelim diyor.Böylece sosyal medyada siteniz yayılıyor ve yorumlar geliyor...

E tabi insanlar boş durur mu? Geliyorlar birde sitene yorum yapıyorlar.Kızgınlıklarını dile getiriyorlar.Ama ben yorumları değiştiriyorum ve böylece elimde farklı ip'de organik bir sürü yorum oluyor :)

Biraz tartışma ortamı ve tepkiden sonra sitemde güzel bir hit, sosyal medyada paylaşılmış, beğenilmiş ve yorum almış site linklerim ve siteme yorumlar...
2. Aşamada başlık aynı fakat içeriği değiştiriyorum.Kendi yorumumu yaparak yazıyorum ve site sahibinden özür dileyerek konuyu kapatıyorum :)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Uzun zamandır düşünüyorum ancak işin insan faktörünü egale ederek düşünmüşsünüz gibi geldi, yoksa yüzbinlerce forum blog site ve videoda bir kelimeyi markalaştırmak sadece bir kac saatimizi alırdı ;)

Tabii ki dedikleriniz çok doğru.Fakat stratejiniz sağlam olursa, dediğiniz gibi zor gözüken özellikle insan faktörünü kolaylıkla aşabilirsiniz.Üstteki arkadaşa verdiğim cevaba bakarsanız :)
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

uzayperformans.com
wmaraci
wmaraci

Dokuz Dokuz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 133
  • Beğeniler 23 / 24
  • Ticaret 4, (%100)
Yaptığımız size yarar sağlamış olabilir ama karşı tarafın emeğine çalmış olduğunuz gerçeğini değiştirmez.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Yazınızda bahsettiğiniz içerik ile sonradan uygulama ile anlattığınız farklı durumlar ve birerbir hırsızlık ile fırsatçılık demektir. Bu platformda bile aldığınız yorumlara değer biçebilirsiniz ancak vebal ve mimlenme tehlikesini hiçe sayıyorsunuz sanırım. Artı bi durum, önce index almış olmanız çok önemli değil aslında, içeriğinizin orjinalliğidir önemli olan. Bu şekilde ancak vur kaç yapar bir süre sonra tamamen ortadan kaybolma şansınız olir maalesef.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

• Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Evet öncelikle şahıs kendi iradesi olmadan benim reklamımı pazarlamış oluyor.
Fakat olayın akabinde içeriğinin korunması konusunda tavsiyeler vermiş biri olarak gönlünü kazanmış bulunmaktayım.Gelen tepki oldukça doğal:
"Birşeylerin farkına varmak için illa talihsiz bir olay yaşamak gerekiyormuş " şeklinde. Ayrıca sonuçta bayan olmadığım için içerik sıkıntısı çekiyorsam yardım edebileceğini, çünkü benim ona içerik hırsızlığı konusunda deneyim kazandırdığımı ve bunun karşılığı olduğunu söyledi.
Tabii bu süreç içerisinde hala reklam politikam gizli kaldı.
Bunlar bir politikadır.
Siz kişiye somut bir zarar vermedikten sonra politikanın ahlakı yoktur, stratejileri vardır :)
Ayrıca,
Ne derseniz diyin.Ben burada realist bir şekilde stratejilerimi paylaşıyorum.
Ha bunları uygularsınız, belki bunlara karşı önlem alırsınız, yada beyin fırtınası diyip geçmek yerine fikri taşlarsınız.Orası beni ilgilendirmez.
Amacım tamamen forumda kendine strateji belirlemek isteyen arkadaşlara somut bir fikir sunmaktı.
Hergün onlarca benzeri konular açıp. SEO budur, şudur demek yerine somut adımlarla nasıl bir strateji izlenir bunu açıklamaya çalıştım.
Benim algım savaşta hile mübahtır ki bende botlarla makale spinleyen arkadaşların stratejilerini hiçbir zaman benimsemedim.Bana göre bu yöntem interneti çöplüğe dönüştürmekten başka birşey değildi.Hiçbir zaman tasvip etmedim.Fakat siz somut olarak hiçbir zararın yaşanmadığı, belki bazı yönlü politikların insan ahlakına uygun olmadığını söyleyebilirsiniz.Aldırış etmem.Ama mutlaka birilerinin SEO algısını genişletmek açısından yararlı bulacağını düşünüyorum.

Dokuz adlı üyeden alıntı

Yaptığımız size yarar sağlamış olabilir ama karşı tarafın emeğine çalmış olduğunuz gerçeğini değiştirmez.

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Yazınızda bahsettiğiniz içerik ile sonradan uygulama ile anlattığınız farklı durumlar ve birerbir hırsızlık ile fırsatçılık demektir. Bu platformda bile aldığınız yorumlara değer biçebilirsiniz ancak vebal ve mimlenme tehlikesini hiçe sayıyorsunuz sanırım. Artı bi durum, önce index almış olmanız çok önemli değil aslında, içeriğinizin orjinalliğidir önemli olan. Bu şekilde ancak vur kaç yapar bir süre sonra tamamen ortadan kaybolma şansınız olir maalesef.

gunluk ekonomi adlı üyeden alıntı

Yöntem doğru olabilir belki ama ben gidiş yolunu etik bulmadım

uzayperformans.com

gunlukekonomi gunlukekonomi www.gunlukekonomi.com Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 222
  • Beğeniler 25 / 28
  • Ticaret 8, (%100)
Yöntem doğru olabilir belki ama ben gidiş yolunu etik bulmadım

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al