AMD'nin daha yüksek saat hızlarında, daha fazla çekirdek ve daha düşük fiyat ile halen Haswell'ler ile baş edememesi üzücü. Ben her 2 senede bir oyun sistemi toplarım ve yıllardan beri hep AMD kullandım. Çünkü yıllar boyunca Intel'e karşı hem fiyat avantajı vardı hemde performans. Bir tek ısınma sorunu vardı o da ekstra fan ile çözülüyordu. Ama artık kazın ayağı öyle değil, Intel eskisinden çok daha güçlü. Daha Haswell'le baş edemedi. Farklı politikalar izliyorlar. OC potansiyelli CPU veriyorlar ama bir işe yaramıyor. OC yapmak için daha güçlü bileşenler alman gerekiyor. Anakart, ram, güç kaynağı hepsinin güçlü olması gerekiyor. Bunlar da hep bütçeye yansıyor. Kısacası, AMD eski günlerine dönene kadar, biz oyuncular için Intel en mantıklı seçim bence.
haswell işlemciler iyidir ama lafım fiyattandır biliyosunuzki yeni çıkan intel işlemciler resmen el yakıyor amd nin son çıkan işlemcisi bile çok ucuza satılırken intel binlerce lirada malesef (üst seviye ) bende oyun bilgisayarı topladım hocam dediğim gibi işlemcim fx8150 ve kule tipi çift fanlı işlemci soğutucu var onun haricinde kasada 7 fan takılı vede yakında ekran kartı ve rami değiştiricem nvidia bana göre pahalı tdp ye önem veren biri değilim öylede böylede harcanıyor elektrik :) alacağım ekran kartı saphirre r9 290x ram olarakta 2x4 kingston hyperx 1866mhz yada 1600 mhz ram sanırım psu da değiştirmek zorunda kalıcam galiba kullandığım psu corsair gaming series 700w çünki alacağım ekran kartı baya iyi güç çeken bir kart