-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Twitch Partner Streamer
-
-
Ad Soyad
S** İ**
-
-
-
Ticaret
20, (%90)
Herkese merhabalar arkadaşlar... Az önce matematikten kaldırdım kafayı dünya varmış be :D Malumunuz YGS yavaş yavaş geliyor hazırlıklara başladım bende. 2. Hazırlık senem olduğu için epey bolca zamanım var okuldan mezun oldum. Çalışıyordum işi bıraktım kısacası günün 24 saati benim diyebilirim. Valla bu kadar zamanda sıkı çalışılsa eminim Tıpa kadar yolu var da ben kendimi biliyorum. Zora falan gelemem yani o kadar kasmıyorum kendimi hedefim YGS'den 280 veya üstü puan çıkartıp Mersin Bilgisayar ve Bilişim sistemleri bölümüne kapağı atmak (4 Yıl).
Ben liseyi meslek lisesinin teknik otomotiv bölümünden çıkışlıyım. Bilirsiniz Türkiye şartlarını herkes istediğini olabiliyor. İnternet ve Bilgisayar alanında kendimi geliştiriyorum. Üniversite seçimim de bu yüzden şimdi benim sormak istediğim bazı sorular var aşağıya sıralayayım.
1- Bilgisayar sistemleri ve bilişim bölümü okuyanlar bilir bölümün geleceği nasıl ?
2- Bölümü okuyan varsa onlara soruyorum bölümde kız var mı ? :D (Edit : Çapkınığa mı okumaya mı gidiyorsun diye sormayın lütfen ikisini doğru orantılı götürecek alt yapıya sahibim :D )
3- Bu bölümü bitirince ne tür işler yapabilirim ?
4- Bu bölüm gibi Türkiye'de önerebileceğiniz alternatifler var mı mümkünse YGS ile alan LYS bana göre değil çok zor :D
5- Bölüm devlet üniversitesi olarak Türkiye'de 2 tane şehirde var Mersin ve Trakya ben tabi ki Mersin taraftarıyım sizce seçimim doğru mu ? (Edit : 2 Şehirde de puanlar aynı Trakya kont. 60 Mersin 40)
Şimdilik sorularım bunlar bilen arkadaşların cevaplarına şimdiden çok teşekkür ederim saygılar... Ha bu arada internetten araştır gibisinden konuyu lütfen baltalamayalım sorularımın hepsini araştırdım sadece sizlerin yorumunu da almak istedim...
Sosyal olan her şey.
Rednoize
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
İşletmeci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Konuyu okumadım, Tokat'a gelme kardeşim yaşantılarımdan tavsiye vereyim, yarın bigün biri Gaziosmanpaşa üniversitesi iyi falan der aklında bulunsun
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / K
-
Meslek
Asistan
-
-
Ad Soyad
Ö** S**
-
-
-
Ticaret
74, (%100)
Bende bir bayan olarak meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum :).İkinci soruna cevap olarak söyleyeyim Sınıfımızdan kız arkadaslarımdan cogu üniversiteye bilgisayar uzerıne olan bölümlerden devam ettiler yani sınıfta erkekler kadar degıl ama birkac kız olacagından eminim Artık bayanlarda bu alanda olmaya basladılar bence :) Bu sene bende ygs ve lys için hazırlanmaya basladım Benimde hedef bilgisayar yada yazılım mühendisi olmak inş :D
Geçmişten geleceğe yazıyor...
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam ilgi alanın diye o bölümü seçiyor olabilirsin ama benden tavsiye yönelebiliyorsan sağlık bölümlerine yönelmen bilgisayar yazılım işleri dışardanda halledilecek birşey gibi ama bölümünü okursan tamamen o işe odaklanırsın ve daha başarılı olursun ama dışardan okumadanda çok iyi işler çıkarabilirsin bilgisiyarla ilgili bölümlerde ne yazık ki atamalar ve ya özel sektor çok sıkıntılı atama yok özel sektor ünde garantisi yok benden tavsiye yapabilirsen 2-4 yıllık bir sağlık bölümüne yönelmen ama o bölümlerdende düzgün olanlarını seçmen odyometristlik önerebilirim bu aralar iyi
sterk
boş kalsın olunca yazarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Atama bekliyor
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Bana göre bilgisayarlık bölümü öldü özellikle ygs'den 4 yıllık bir bölüme yerleşiyorsanız.iyi karar verin şöyle düşünün mezun oldunuz ve işe başladınız tam 30 sene her gün bu işe gideceksiniz acaba bu işi severek mi yapacaksınız ya da sevmeyerek her sabah kötü bir işe gitmek.daha da var sonuçta rehberlik okuyoruz. :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Benimde hedefim bilgisayar mühendisliği. Bu konuda iyi bir üniversite için LYS'den ham puan olarak 380 almanız gerekiyor. Okul puanı ile birlikte 420 civarına kadar gelebilirsiniz. Sonrasında ise Ankara Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ege Üniversitesi gibi yerlere yerleşebilirsiniz. Hem üniversiteler güzel, hemde isteğiniz gibi bayan arkadaşlar :)))