Ben Wordpress'den MediaWiki'ye geçmiştim. Elbette burada indeks alan tüm sayfaları (site:örnek.com) bulup, tek tek MediaWiki ile yönlendirdim. Ancak elbette MediaWiki yazılımı bir istisna. Ben MediaWiki'yi kısa url ile kullanıyordum. Geçen hafta vps'ye geçtim ve kısa url yok oldu. Çok zorlandım, bir haftada hitim sıfıra kadar düştü. Tüm sayfalar için 301 oluşturmak zor geleceği için tekrar cpanele geçtim. Bu süre zarfında o kadar çok araştırma yaptım ki, bunu da bu süre içinde öğrendim.
Her sayfa için htaccess'e eklenecek kod ise şu;
RewriteEngine On
RewriteRule ^iletisim.html(.*)$ /anahtar-kelime-iletisim.html [L,R=301]
Daha detaylı bir anlatım şurada bulunuyor. Detaylı bir htaccess bilgisini ise burada bulabilirsin. Bazı yerlerde [nc]'de kullanırlar. Bu [nc] ne demek dersen, bağlantı adresinde büyük küçük harf ayrımı yapma, anlamına geliyor. Ayrıca sakın meta refresh kullanma. Bu sıkıntı yaşamana neden olabilir. Ayrıca iki-üç hafta kadar sürecek bu serüvenin her safhasında, google robot vasıtasıyla yaptığı kontrol neticesinde kırık linklerini sana sürekli bildirecek. Google Webmaster'dan sürekli olarak takip etmeli ve üşenmeyip, her makale için gerekirse yeniden yönlendirme yapmalısın.
Kolay gelsin.