techandworld adlı üyeden alıntı

blogger kullanıcıları için .htaccess ile ip engelleme yapılamamakta ve bu engeli ortadan kaldırmak için bir uygulamadan bahsedeceğim bu sayede blogger siteniz ister alan adına yönlendirmede olsun ister blogspot adresinde olsun istediğiniz bir ip numarasından sitenize gelen kullanıcıyı engelleyebileceksiniz. Yalnız gelen IP'nin sabit olması gereklidir. Diyelim ki bir yerde sabit bir ip kullanılıyor ve sitenize bu ip'nin ulaşmasını engellemek istiyorsunuz.
Yapmanız gereken bu ip numarası bilmek ve ardından toolator.com adresine girerek bir hesap oluşturmanız gerekmekte.

Create An account seçeneğini kullanarak bu işlemi gerçekleştirdikten sonra hesabınızla giriş yaparak sol kısımda bulunan Navigational Menu'sünden Block an IP seçeneğine giriyoruz.

Ardından sadece ip address bölümünü engellemek istediğimiz ip adresini yazıyoruz.
Diğer kısımları olduğu gibi bırakıyoruz veya bu gelen ip'yi yönlendirmek istediğimiz bir adres varsa redirect to olan bölüme istediğimiz adresi yazıyoruz ve en alt kısımdan block an ip butonuna tıklıyoruz. İşleminiz 1 veya 2 saniye içerisin de gerçekleştirilecektir.
Ardından sol navigational menüsünde bulunan Website code bölümünde size özel olan gadget kodumuzu kopyalayıp blogger ekranına geçiyoruz ve blogger yerleşim menüsünden sanki bir eklenti ekler gibi Html/Java gadgetini kullanarak kodumuzu buraya yapıştırıyoruz.

İşlemimiz bu kadar ardından kontrol ederseniz engellediğiniz ip adresinden sitenize girişler durdurulacaktır. Engellediğiniz ip'yi kaldırmak için tekrar toolator adresine girerek View Blocked IP's seçeneğini kullanarak engellini kaldırmak istediğiniz ip adresini seçerek delete yapıyorsunuz kısa bir süre içerisin de tekrar bu ip için erişim sağlanacaktır.

Bu sayede blogger üzerinde kontrol olarak bir adım daha ilerlemiş oluyoruz.

Sitenize giren kişilerin ip adreslerini de bu statcounter.com adresi üzerinden kontrol edebilirsiniz aynı şekilde eklenti olarak kuruyorsunuz ve sitenize bağlanan kişilerin iplerini gözlemleyebiliyorsunuz. Bu sayede hoşlanmadığınız bir ip'yi engelleyebilirsiniz.

Hocam çok Ip adresi var abd ve kanada günlük 3.7 k gönderiyor kafayı yicem