lostyazilim

Acun Medya Avukatları Peşimi Bırakmıyor :)

52 Mesajlar 9.075 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

yasarsahbaz yasarsahbaz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 13 / 15
  • Ticaret 2, (%100)

kalemdir adlı üyeden alıntı

uzun uzun yazdım yukarda ama tam olarak demek istediğim bu, çok güzel özetlemişsiniz :o

Evet kesinlikle işleri bu :) Benim anlamak istediğim şey; acaba mahkeme kaybedilirse sadece site mi kapatılır(erişime engellenir)? Yoksa 3-5 bin tazminat çıkar mı bana :)

wmaraci
reklam

BilgeAdam BilgeAdam Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 26.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Telekomünikasyon
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 337
  • Beğeniler 59 / 58
  • Ticaret 0, (%0)
Avukat yolu ile anlaşmaya gidilir, avukat ile anlaşma sağlanamazsa mahmeke ye başvurulur mahkemede haksız olan tarafa ihtar + para cezası verir buda en düşük 2500 tl civarlarındadır.

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)

yasarsahbaz adlı üyeden alıntı

Evet kesinlikle işleri bu :) Benim anlamak istediğim şey; acaba mahkeme kaybedilirse sadece site mi kapatılır(erişime engellenir)? Yoksa 3-5 bin tazminat çıkar mı bana :)

bende ve bildiğim kadarıyla buraya yorum yazanlarda hukukçu değil.(Hukukçu arkadaşlar varsa daha ayrıntılı cevap verecektir.) Bu yüzden yaptığımız yorumlar , gördüklerimize , okuduklarımıza dayanıyor.

Benim bildiğim ; sizi Wipo ya verebilirler alan adını kendi üstlerine almak için. Burda kaybetseniz bir tazminat çıkmaz.

Türkiye'de dava edebilirler, yani yerel yargı organlarına, ordan bir tazminat çıkar mı onun hakkında bilgim yok. Bu konuda bilgi sahibi bir varsa sizi aydınlatabilir.

---

realramtha realramtha WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Yalova
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
olaya bak be

wmaraci
wmaraci

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Kanald.com sitesi de böyle bir dava ile karşılaştılar ama kazandılar. Gerekçe ise, site tamamen arkadaşık sitesi ve hiç bir şekil de kanald ile bir bağlantıları yoktur

Kuva-i Kafsinkaf

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)
acun medya alana kadar uğraşır.

-acun abi Almanyadan geliyom site açıcam.

polloshermanos polloshermanos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Dijital Amele
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 17 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Özet geçmek gerekirse siteyi kapatman gereksiz olmuş bence. Eğer sitede programla alakalı özgün içerikler ve videolar paylaşıyorsan bir sıkıntı olmaz. Siteye "Resmi bir site olmadığı" ibaresini büyük bir şekilde yazarsan sıkıntı olmazdı. En kötü ihtimalle fan sitesiyiz diyebilirdin ve bu normal bir şey. Sitenin giderlerini destekleyecek reklamlar aldığını bile belirtebilirsin sıkıntı olmaz. Ama tabi avukatların işi sadece göz korkutmak. Dava açılırdı evet, ama hiç bir sonuç çıkmazdı. Programın adının kullanım hakları evet acunda olabilir. Aynı şekilde tv8'in de. Ama kanal d'nin kullanım hakkı doğandao lmasına rağmen kanald.com 'a bakın bakalım ne var. Kimse bir şey diyebiliyor mu?

Hoş, orada durum biraz farklı ama senin tercihin tabi.

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Bi ara ben de, survivor ile alakalı bi isim alıp site açmayı düşünmüştüm. Ama sonra sadece düşüncede kaldı.
Bu telif hakkı olayına hak veririm ben ama arkadaşlar, neden diyeceksiniz,
Örneğin, Yetenek Sizsiniz programından önce domain alınmış olsa idi, sonrasında patentli deselerdi saçma gelirdi de, düşünsenize,
Diyelim ki sizin adınız Ahmet, soyadınız da Sarı. Ahmetsari.com diye bir domain aldınız kullanıyorsunuz diyelim.
X birisi gelse, Ahmetsari.org alsa, size rakip olsa, sizle ilgili bir şey yazmasa bile, siz sürekli onu takip etmek gereği duymaz mısınız? Adınız kirlenir kötü bir durumda...
Domainde hem program adı, hem de TV adı var. Bence kapatmakla en iyisini yapmışsınız. Ki zaten olay içerik değil, isimle alakalıdır.

sacmaliyoruz sacmaliyoruz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek programcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 832
  • Beğeniler 65 / 138
  • Ticaret 1, (%100)

yasarsahbaz adlı üyeden alıntı

Evet o konuda hassas olduklarının farkındayım. Bu yüzden de alan adı dışında her konuya dikkat etmiştim. Kendi logomda, ve makalelerdeki resimlerde tescilli olan hiçbir şeyi kullanmadım. Ama alan adının içinde yeteneksizsiniz geçiyor diye zorlarına gitti :) Ben de örnek olarak "acun" ismi tescilli ise, ben de macun.com isminde site açarsam tescilli isim mi kullanmış olacağım, benim sitemin ismi sadece yeteneksizsiniz değil, yeteneksizsiniztv8.com" dedim. Madem haklısınız, mahkeme karar verir buna deyip geçiştirdiler.

sadece yeteneksizsiniz olsa sıkıntı olmaz ama tv8 de olunca kaçacak yerin olmuyor

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
bu domain yetenek sizsiniz yarışmasından (marka tescil başvurusundan sonra )
alınıp açıldıysa hiiiç boşuna kasma hocam kendini zaten en doğrusunu yapmışsın kapamışsın
acun haklı avukatla anlaşma kısmıda mahkemeye verilmeden olmaz

acaba hiç birşey olmaz diyen çıkacak mı çıkarsa direk ver o kullansın domainide görsün gününü geçen başka arkadaşa olmuştu acunun farklı programı ile ilgili hiç birşey olmaz ver bana yazdı biri sonra hava gazı misali kayboldu gitti

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al